Катето Евро: Човек си има предначертан път и няма как да избяга от него


Катето Евро: Човек си има предначертан път и няма как да избяга от него
Снимка: bTV

Катерина Евро е сред най-обичаните български актриси. Както на сцената, така и в живота, тя е талантлива, харизматична и енергична. Добива популярност с ролята на Рени в "Оркестър без име" (1982), както и с участието си в "Клуб НЛО". Гледали сме я в много театрални постановки, филми и сериали, а от тази седмица отново като жури в предаването "България търси талант". "Аз ще бъда "доброто ченге", защото уважавам труда на хората и се радвам, когато някой се е постарал и прави нещо добре", казва Катето Евро в началото на шестия сезон на шоуто, когато влиза за първи път в ролята на жури. Научете каква ще бъде през тази година, когато ще оценява талантите за трети път.

В понеделник стартира новият сезон на "България търси талант". Какво най-много ти харесва и кое ти е най-трудно в ролята на жури?

Много ми харесва това, че имам възможността да срещам и оценявам интересни хора. Предизвикателство е, когато на сцената излезе човек, за когото смятам, че не е достатъчно талантлив да продължи напред, но трябва да му откажа така, че да не го засегна. Има такива, които много се обиждат, когато им кажем "не", затова понякога се чувствам неудобно. Определено не е лесно да се общува по този начин с хората, защото си навличаш гнева на някои, докато други пък са много щастливи, когато получат "да".

Какво трябва да притежават участниците, за да те оставят без дъх?

Да притежават истински талант, да виждаш, че този човек се е отдал на това, което прави, че има уменията, че е вложил усилия. Защото идват хора, които си мислят, че могат да пеят, но всъщност не могат. Имаме наистина много интересни таланти, които ще видите този сезон в шоуто.

 

Как би описала новите членове на журито?

Аз съм много впечатлена от Евелин, тъй като тя много бързо влезе в тази роля. За разлика от мен в първия ми сезон, когато бях стресирана. Макар че цял живот съм на сцена, играя в театъра, снимала съм се в киното, била съм водеща, това да си жури е съвсем различно нещо. Нямаш предварително написан текст, който да кажеш, а трябва да реагираш на момента. Да имаш чувство за хумор, да бъдеш добронамерен, дори когато отказваш на хората. Евелин обаче бързо се вписа като жури, а също така е добър и щедър човек, има и "вкус" към таланта. Относно проф. Тодор Кантарджиев – той е много ерудиран, има познания в много области, интелигентен човек, много добре се изразява, има чувство за хумор, а с неговите физиономии е направо уникален. Николаос го видях в друга светлина, тъй като аз съм фен на шоуто му. Тук се представи като забавен, енергичен, включва се в номерата... Много е хубаво, когато си жури, да не се дистанцираш от хората на сцената.

А какво е да работиш със сина си, с когото си партнирате както в предаването, така и на театралната сцена?

Много е приятно да се работи с него, тъй като ние се закачаме, понякога даже леко се обиждаме, но го правим, за да става смешно на хората. Например, когато той ми каже "майко", а аз му отговоря: "Вкъщи съм ти майка, но тук съм госпожа Евро"... Имаме малко черно чувство за хумор двамата, но така си се забавляваме и мисля, че хората ни харесват в комбинация. Освен това, аз много го харесвам като водещ, не защото ми е син, а просто защото е много добър. Справя се във всяка ситуация, гъвкав е, знае какво да каже, рефлективен е, умен е... За един водещ е много важно не само да представи даден изпълнител, но и да може успешно да се впише и да има собствен коментар.

Със Сашо сте хора на изкуството, внучката ти Катерина има ли артистични заложби и искаш ли да тръгне по стъпките ви?

Като всяка майка и баба ще кажа, че има заложби, тъй като ние, родителите, винаги си мислим, че децата ни са много талантливи. И да не прозвучи хвалебно, но тя наистина има таланти, но не знам с какво ще продължи. Пее много хубаво, рисува, а също така и танцува, но когато я попиташ каква иска да стане, отговаря полицай. Самата аз не знам дали искам тя да тръгне по нашите стъпки, тъй като съм разбрала покрай Сашко, че човек си има предначертан път и няма как да избяга от него. Аз не исках той да става актьор, не съм го подтиквала, не сме говорили вкъщи за това. Той даже кандидатства в университет по икономика, обмисляше да се пробва и за оператор в НАТФИЗ, никога не сме обсъждали актьорското майсторство, но два месеца преди изпитите каза, че ще кандидатства за драматичен актьор.

Кои са най-важните неща, на които искаш да я научиш?

Да бъде добър човек, да бъде състрадателна, да обича животните, а тя вече го прави, тъй като живеем с 5 кучета. Искам да я науча да готви, тъй като смятам, че това е много важно за една жена. А също да обича природата, садим заедно цветя и зеленчуци.

Винаги изглеждаш пълна с енергия, как го постигаш?

Нямам тайна, просто така съм си устроена. Макар че вече съм на възраст и понякога малко се уморявам, продължавам да съм енергична. Такъв ми е генът.

Какво най-много харесваш в себе си?

Аз съм зодия Дева и харесвам в себе си своята подреденост, това, че не поемам излишни рискове, много съм предпазлива и обичам всичко да ми е точно.

А какво би променила?

Успях да променя нещо, което беше голям мой недостатък. Преди бях много сприхава, бързо се палех, обиждах близките си, вкъщи си изливах яда, което е най-лошият вариант, тъй като те с нищо не са ми виновни. Бях кибритлия човек, но успях да се променя, макар и трудно. С възрастта се научих да бъда по-спокойна и уравновесена. Никога не е късно да промениш нещо в себе си, което не харесваш.

Какъв е твоят свят?

Моят свят понякога е изпълнен с голямо щастие, но и с тъга, с хубави моменти, но и с лоши. Светът ми наистина е много разнообразен.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от В света на


Реклама

"Не мога" не е решение.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама