Кристияна Колева: Треньор по щанги с добро сърце


Кристияна Колева: Треньор по щанги с добро сърце

Много хора смятат, че вдигането на щанги е мъжко занимание и не одобряват този спорт да се практикува от жени. Кристияна Колева е на друго мнение. Тя от дълги години се занимава със силовия спорт, има много спечелени титли, а също така е бивш треньор на женския ни национален отбор по вдигане на тежести. Криси обожава това, което прави и не си представя живота си извън залата. Тя е един от най-добрите специалисти по щанги в България и не престава да споделя своите знания. Има чаровна усмивка и добро сърце, защото тренира безплатно сирачета и деца от малцинствата, тъй като вярва в тяхното бъдеще.

Опиши се с 3 думи.

Борбена, упорита и честна.

Кафе или чай и по колко?

По 2 кафета с мляко.

Без какво не излизаш от вкъщи?

Без колата и капките си за нос.

Каква искаше да станеш като малка?

Полицай.

Била си състезател по вдигане на щанги, а сега си треньор. Как и кога за първи път влезе в залата?

През 1985 година чух, че един треньор се е върнал от Америка и събира жени за този спорт. Отидох и веднага започнах да тренирам. Бях от първите жени, които сме основателки на женската щанга в България, а по късно станах и първата жена треньор в този спорт.

Много хора смятат, че вдигането на тежести не е за жени, защото стават прекалено мускулести, ти защо го правиш?

Това е много грешно разбиране. Аз винаги съм изглеждала добре и съм носителка на приза "Мис Щанга".

Какво ти взе и какво ти даде професионалният спорт?

Спортът само ми е дал много положителни, емоционални и материални блага и нищо не ми е взел. Напротив – спортът ме направи един ерудиран и дисциплиниран човек.

Колко най-дълго си издържала, без да спортуваш и как ти се отрази?

Няма ден, в който да не съм спортувала. Това е моята работа.

В момента тренираш безплатно сирачета и деца от малцинствата, разкажи ни повече за работата си с тях.

Занимавам се от близо 10 години с деца от малцинствата и деца сираци. Имам една европейска титла на Георги Сашев, както и медал на Айсел Закир. Ние работим доста успешно с тези деца и сме един от водещите клубове. Разбира се, че е много трудно и срещаме големи трудности от финансов характер, а програмите, по който кандидатстваме, винаги са предварително спечелени. Трудно се намират и спонсори, но с гордост мога да кажа, че наскоро фирма PODEMCRANE АД ни дари 1000 лв. с който закупихме екипи за отбора.

Заминаваш се със силов спорт, как се храниш?

Никога не съм пазила диети и се храня нормално. Ям много месо, сладки неща, тестени и обожавам шоколад, както и вечер не сядам на масата без хубаво вино.

На какво не можеш да устоиш?

На хубаво вино и пикантни мезета и сладкиши.

Какво най-много харесваш в себе си?

Това, че съм супер искрен, чист човек и това, че се боря с хората, които искат да крадат и да ощетяват другите заради своите интереси.

А какво би променила?

Бих променила това, че понякога съм супер директна. А също така ми се иска да стана малко по-деликатна.

Една жена трябва...

Да е добра домакиня, добър специалист в работата си, добра към себе си и хората, с които живее и обича.

Какъв е твоят свят?

Моят живот е шарен. Беше и е пълен с трудности и много изпитания – отгледах и възпитах 3 прекрасни деца САМА, вече съм и баба на 3 внука. В работата ми съм безкомпромисна и съм супер професионалист. Хорaта, който ме познават, знаят, че се работи лесно с мен до момента, в който не се изложат и не се компрометират. Имам много добра професионална кариера и благодарение на труда си съм постигнала много успехи. Имам една голяма мечта - светът да стане по-добър и хората да се обичат – да няма злоба и жажда за пари.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от В света на


Реклама

Ние не можем да променим никого. Можем само да го обичаме.

"Аз преди теб"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама