Любовни хроники: Стоянка Мутафова и Нейчо Попов


Любовни хроники: Стоянка Мутафова и Нейчо Попов
Снимка: Facebook

Има хора, за които е трудно да се говори в минало време, защото стъпките им в живота са толкова ярки, че оставят след себе си вечност... Такава е Стоянка Мутафова - иконата на българския театър и кино, която си отиде от този свят на 97-годишна възраст през 2019. 

И макар зад гърба на "Госпожа Стихийно бедствие" да седят изиграни стотици роли, най-сложната драматургия, с която се сблъсква, не е на сцената, а в собствения ѝ живот.

Зад славата, таланта, обичта на публиката и винаги перфектно нанесеното червено червило седи един живот, изпълнен с възходи и спадове - любови, женитби и разводи, от които намира утеха винаги в театъра.

Именно в него тя среща и онази голяма любов, която животът ѝ дава след два неуспешни брака, като във втория често се разменят шамари. Някъде там между болката и скандалите Бог ѝ праща ангел, който е с нея до последния ѝ дъх - дъщеря ѝ Муки.

И в този живот, изпълнен с бурии, като торнадо навлиза единственият, когото вечната дама на българския театър ще обича до гроб - Нейчо Попов. 

А как можеш да грабнеш сърцето на една жена, която в школата на живота се е научила да разсмива, независимо колко ѝ се плакало на моменти?

Двамата се срещат на сцената на "Сатирата", в пиесата "Баня" на Маяковски, а от един вихрен танц между тях пламват такива искри, че изгарят брака на женения Нейчо, който се влюбва в Стоянка.

А да четеш морал на любовта е безсмислено, защото тя не подлежи на дресировка.

И така Нейчо Попов и Стоянка Мутафова започват да се срещат тайно в коридорите на театъра, докато в един момент не са готови на всичко, за да получат свободата да се обичат без срам.

Нейчо взима решението да се разведе, а цената, която плаща, е, че оставя всичко на бившата си съпруга. Двамата със Стоянка вдигат скромна сватба и празнуват в апартамента на актрисата на улица "Славянска".

Химията в живота далеч не съответства на тази на сцената и двамата си партнират много рядко в театъра.

На 49 години Нейчо получава инфаркт и съдбата решава да сложи финал на тази голяма любов.

Стоянка не се докосва до друг мъж след Нейчо, защото не иска никой да изцапа спомена ѝ за него. А той я чака след смъртта така, както някога в коридорите на "Сатирата", но този път, за да я прибере със себе си във вечността.

На 6 декември 2019, именно на имения ден на Нейчо, Стоянка Мутафова поема последния си път, за да срещне някъде там онази любов, която дори смъртта не успя да раздели...

Етикети:
Iwoman.bg

Още от В света на


Реклама

Най-голямото щастие е да чувстваш, че си обичан...Не да го знаеш, а да го чувстваш!

Eлиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама