Мария Силвестър след коронавируса: Трябва да го преборим заедно


Мария Силвестър след коронавируса: Трябва да го преборим заедно
Снимка: Actualno.com

Много български популярни личности попаднаха в плен на коронавируса, сред които и телевизионната водеща, актриса и модел Мария Силвестър. Тя разказа за новостите в живота си и за това как е преборила с болеста в интервю за нашите колеги от Actualno.com

"Коронавирусът е нещо много сериозно и не мога да кажа, че просто ей така е минало. Не беше лесно. Не беше приятно. Но в крайна сметка мина и много ми помогна за преодоляването му това, че аз много често предпочитам да се смея на себе си и на всичко. Това е най-лесният начин да преодолееш нещо.

Знам какво се случва на всички хора в момента. Знам, че е много трудно и че до голяма степен е психосоматично, така че наистина пледирам към това, знаейки, че е много трудно, да се подкрепяме, да има малко повече усмивки, въпреки че е много трудно."

Мария е категорична, че тази година я е научила да не планира.

"Вече не правя планове за нищо. Това е нещо, на което ме научи 2020-та година, защото сами виждате, че и да планираме нещо, всичко се случва много бързо. По-добре да не правим големи планове. Когато дойде нещото, каквото и да е то, тогава ще го мисля."

Водещата сподели и какво ще прави през втория локдаун, който влезе в сила от петък, 27 ноември.

"Предполагам, че ще преодолея втория локдаун, както и първия. Ще се приспособя. Когато съм в такава ситуация, винаги измъквам най-доброто от нея. Така или иначе тя се случва. Това означава да направя нещо със самата себе си и да се обогатя по някакъв начин - четене на книги, гледане на филми, прекарване на време с близките си. Или просто да си мълчим - понякога е много хубаво и препоръчително."

"По време на първата изолация ми беше много лесно. Може би, защото беше първата. Дано не си ги броим вече. Тогава всички се стегнахме, защото не знаехме какво ни очаква. Психиката на човека е много особена и си мислим, че ако спазваме всички правила, това нещо няма да ни настигне. Забелязвам някакъв особен феномен - хората се притесняват и срамуват да говорят за COVID-19. Все едно е някаква срамна болест. Не, не е. Това е нещо, което трябва всички да преборим заедно. То така или иначе се случва на всички ни."

Вижте целия разговор с Мария Силвестър:

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от В света на


Реклама

Това, за което човек постоянно мисли, ще дойде. И това, което постоянно отрича, и то ще дойде!  

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама