Мила Михова: Социалните мрежи са супер, бе!


Мила Михова: Социалните мрежи са супер, бе!

Когато чуеш оперна певица, си представяш сериозна и консервативна дама, но това напълно не важи за Мила Михова. Тя е представител на новото поколение оперни певици, които не само пеят изумително, но са и на "ти" с интернет и социалните мрежи. Освен че има глас за завиждане, има и хиляди фенове, които следят всичко, което поства във Facebook, Instagram, Tumblr... Мила разбира от социални мрежи и не се страхува да говори за тях. 

Опиши се с три думи?

Много забавна, умерено амбициозна и талантлива.

Какво е първото нещо, което правиш сутрин?

Кафе мока и Tumblr.

Без какво не излизаш от вкъщи?

Телефон, пари, макар че с колкото изляза, толкова и изхарчвам, и парфюм.

Ти си оперна певица, обичаш за пишеш за живота си и си автор на книгата Urban Jungle, базирана на блога ти Milla MicOff . Как съчетаваш оперното пеене и писането?

И двете са част от това, което съм. Моята професия, моят живот е музиката. Аз съм израснала в музикална среда и по оперните сцени по цял свят, тъй като майка ми е много голяма оперна певица. Не мога да си представя да живея без музика. А иначе още от училище писането ми беше един от най-любимите начини да се изразявам и разтоварвам. Аз не съм писателка, а блогър, не си изкарвам прехраната от това, а го правя за удоволствие. Имах невероятния късмет, че Цветелина Узунова забеляза моя блог и силно повярва, че това, което съм написала, трябва да бъде издадено в книга, за което съм й безумно благодарна.

А мислиш ли за втора книга?

Работя по една книга, но все не ми остава време да я довърша. Този път няма да са отделни разкази, а ще е цяла история. Разказва се за две момичета, Анархия и Еуфория, които тръгват на околосветско пътешествие в търсене на най-великия духовен гуру.

Участваш в кампанията Ballantine's Stay True People като представител на поколението Y. С какво се отличава то?

Бързи, смели и сръчни. Това, което най-добре ни описва като поколение е, че сме мултифункционални. Аз не съм единичен случай с факта, че и пея, и пиша... всички сме такива.

 

Какво искаш да кажеш на младите хора като теб?

Тъй като моята тема в тази кампания са връзките, мисля, че малко "влязох с шамарите“, защото нас много ни галят с перце, обяснявайки, че сме много умни, че технологиите са ни изкривили. Всъщност, не са ни виновни те, напротив – помагат ни, защото сме толкова лишени от естествен начин на себеизразяване по куп причини, че не можем да съществуваме без социални мрежи.

Поколението Y основно живеeм в телефона и социалните мрежи, как това влияе на отношенията ни с хората?

Повечето хора, с които съм говорила, казват, че те всъщност им засилват връзката с хората. Тъй като, когато работиш от 9 до 5-6, единственият начин да поддържаш постоянен контакт през деня с всички тези хора, е чрез социалните мрежи. Те са много бързи, на един тъч скрийн разстояние си от всички. Постваш една снимка в Instagram и твоите приятели веднага виждат къде си, какво правиш, с кого... Аз лично имам проблем с това, че прекалено много споделям онлайн. Две години не използвах мобилен телефон и ми беше толкова хубаво... В деня, в който си взех смартфон (септември 2014 бел.р), нещо се обърка. Самата аз се чувствам роб на социалните мрежи.

Колко най-дълго си издържала без социални мрежи и как беше?

Два пъти годишно си правя диджитъл детокс за по един месец и се чувствам прекрасно през този период. Правя го, защото прекалявам с интернет. Една от причините е естеството на моята професия. Тъй като моят инструмент е вътре в мен, работя по 2-3 часа на ден, а в останалото време гледам сериали, ровя се в интернет, седя много във Facebook, който се превърна в една от най-силните медии и основно се информирам от там. Разбира се, първите дни, след като се върна онлайн, е малко странно и ме обхваща лека параноя, но отново свиквам.

Какво смяташ за връзките и мобилните приложенията като Tinder и сайтовете за запознанства?

Има причина те да съществувам. Много хора ги използват и са си открили половинката така, затова съм "за" тях. Преди да си имам приятел и аз често използвах Tinder, най-вече в чужбина, където разбират истинската цел на сайта - да си намериш партньор за секс, за нещо неангажиращо.

Какво мислиш за прекомерното излагане на личния ни живот в социалните мрежи?

Всеки сам си преценява колко да споделя. Аз например много шервам онлайн, но реално много малко хора знаят за интимния ми свят. Ти може да качиш снимки на коктейли, на приятелите, с които си, но хората няма откъде да знаят за какво си говорите с тях. Има неща, които може и които не трябва да споделяш. Прекалено ми идва, когато видя жени, които постват снимки на новородените си бебета, на коремите си, на мъжа си в леглото...

Кои социални мрежи най-много използваш?

Facebook, Instagram и Tumblr.

Как свръхконсуматорското поведение влияе на отношенията между хората?

Ние сме поколение, което следва принципа бърза храна, бърза мода, бързи връзки. Имам много приятели, които казват, че имат работа на пълен работен ден, затова нямат време и за такава връзка. Петък и събота отиват на парти, намират си нещо... и това е. Ние също така обичаме да драматизираме, да преиграваме и губим много време, вкопчени в някакви любови, които нямат бъдеще, само защото се вписват в нашата изградена представа.

Кои са най-големите грешки на поколението Y по отношение на връзките?

Големият проблем е, че прекалено много търсим начини да изразяваме всичко онлайн, преди да сме седнали да си поговорим "аз и ти“ какво правим, как ги виждаме нещата...

Околните и социалните мрежи постоянно ни заливат с очаквания какви трябва да бъдем, как да се държим, какъв трябва да е животът ни... Как да останеш верен на себе си?

Трябва да си много наясно със себе си. В момента, когато това е така, после може да си позволиш да правиш абсолютно всичко и то по никакъв начин да не ти влияе. Трябва да работиш навътре. Големият проблем на нашето поколение е, че понеже сме толкова визуално, социално ориентирани и в интернет, нашият мироглед се определя от това какво сме видели в Tumblr, Facebook, Instagram, кой какво е постнал, къде е казал, че е готино да се отиде... Ако не си наясно какво правиш, какво искаш, какво търсиш... много лесно може да започнеш да се влияеш от общественото мнение, а не трябва.

Ти самата какво най-много харесваш в себе си?

Това, че съм изключително спокойна и уравновесена. Вече много малко неща могат да ме извадят извън контрол. Когато излезе книгата ми, бях на 23 години и трудно понесох цялото внимание към мен, интервютата, снимките, коментарите... Много работих върху себе си, за да превъзмогна тази криза. Силно вярвам и спазвам 4-те основи житейски споразумения на толтеките – бъди безгрешен в словото, давай най-доброто от себе си, не прави предположения и не приемай нищо лично.

А какво би променила?

Много неща, но може би най-много това, че постоянно отлагам.

В момента много красиви, умни жени не могат да срещнат любовта. Къде бъркат?

Според мен най-голята грешка е, че днес всички мъже и жени не търсят определен човек, а лайфстайл. Човек, който ще им се впише в начина на живот. Дори съвсем малко да се разминава с предстаставата им, те го отписват. А според мен трябва да си гъвкав. Аз примерно имах идея за мъжа до мен, повлияна от Tumblr, но човекът, с когото съм в момента, няма нищо общо и за добро.

Как те кара да се чувстваш?

Щастлива, все едно няма никакви други жени.

Каза, че гледаш много сериали, кои са любимите ти?

"Приятели“ и "Как се запознах с майка ви“. Това са най-добре написаните сериали. Също така съм фен на "Ханибал“ и "Игра на тронове“.

Три неща, които обожаваш да правиш?

Да пея, да пиша и да готвя.

Къде ще почиваш това лято?

Вече бях 10 дена на Созопол, а през септември приятелят ми иска да ме заведе до Париж, защото знае, че това е любимият ми град (тук ние се разтопихме... бел.р.).

На какво не можеш да устоиш?

На пенливи вина.

Какво виждаш, когато се погледнеш в огледалото?

Щастлива съм, че младея (смее се).

Една жена трябва...

 ... да ходи изправена, на високи обувки... все неща, които аз не правя. Трябва да е умна и да може абсолютно всичко да си направи сама.

Снимки: Славея Йорданова

Етикети:
Iwoman.bg

Още от В света на


Реклама

Вчера бях умен, затова исках да променя света. Днес съм мъдър. Затова променям себе си.

Шри Чинмой

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама