Мила Роберт: Песните ми са огледало на случващото се в неспокойната ми глава


Мила Роберт: Песните ми са огледало на случващото се в неспокойната ми глава
Снимка: Иван Христов

Мила Роберт e въплъщение на думите различност, цветност, позитивизъм, ненатрапчива ексцентричност. Песните ѝ се слушат от млади и стари, тъй като да намериш смисъл в нейните песни не е трудно - те са насочени именно към ежедневни ситуации и проблеми.

Мила Роберт вече от няколко години преоткрива силите на кавъра, за които никой не подозираше. А собствените ѝ песни са онова, което мейнстрийм сцената рядко предлага - оригиналност, вкус и нестандартен подход. Всичко, което се докосва до Мила, незабавно се преобръща през артистичната ѝ призма и заживява свой собствен живот.

Кога запя и си каза "Аз мога да пея и искам да правя това дълго време"?

Още като дете бях голям запалянко, винаги на детски рождени дни прекарвах цялото празненство в това да гледам втренчено в микрофона и да навивам аниматора да ми го даде. Винаги ми го даваха. После ми трябваше да завърша НАТФИЗ с актьорско майсторство, за да осъзная напълно, че по-добре за мен да правя това, което така или иначе обичам най-много. 

Имаш много различен и дори ексцентричен стил и в музиката, и в обличането. От какво е провокиран и търсен ли е точно този ефект на различност?

Това, че според теб имам стил ме ласкае, защото не е търсен ефект. Аз съм просто проводник. Нещо шурти там, аз съм просто една чешма. Даже мисля, че трябва да съм по-прецизна, особено в стил на обличане. Харесвам много различни неща, но има дни, в които просто нося гащеризон и тениска. Предпочитам винаги да имам готин аутфит, но не всеки ден успявам.

Много певци имат и актьорски заложби и амбиции да се развиват и в това изкуство. Ти имаш ли такива?

Амбиции е много силно казано. По-скоро бих се радвала да участвам в добри филми или интересен и смислен сериал. Към театър нямам особен интерес, откакто съм завършила.

Сама пишеш текстовете си. Всичките ли обаче са по истински случай, инспирирани дълбоко от душата ти?

Мисля, че всички са малко или много огледало на случващото се в моята неспокойна глава. Разбира се, често преувеличавам, но гледам да се придържам към истината си.

Песента ти "Все по-добре ще става" и то излязла във време, в което все повече млади хора страдат от депресия и тревожност, е един добър стимул за хората, попаднали в "дупка" да погледнат позитивно на всяка ситуация и да си кажат "Все по-добре ще става". Това ли е целта ти с тази песен?

Това е. Аз самата се боря с депресивни епизоди и тревога, откакто се помня. Мисля, че трябва да говорим много по-свободно за това. Хубаво ще бъде да нормализираме и търсенето на помощ. Имам чувството, че в България е малко срамно да си признаеш, че имаш проблем, и това е тъжно.

ДОЧЕТЕТЕ ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ С МИЛА ТУК!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от В света на


Реклама

Любовта няма етикети, няма определения. Тя просто е това, което е.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама