Мис България 2022 Александра Кръстева: Красотата не са само физически данни, тя е душевност, стил и поведение


Мис България 2022 Александра Кръстева: Красотата не са само физически данни, тя е душевност, стил и поведение
Снимка: HiLife

В началото на ноември беше избрана новата носителка на престижната титла "Мис България" за 2022. Както най-вероятно вече знаете, нейното име е Александра Кръстева. Тя е родом от София и е едва на 18 години. Зеленоокото момиче е високо 176 см и няма никакви корекции, като твърди, че не е против тях, стига "да са в допустимото количество и да допълват естествената красота". Александра също така твърди, че "харесвам тези, които са успели да се докоснат до сърцето ми и са ме впечатлили по някакъв начин, които са оставили някаква следа в мен". Вижте какво още ни сподели новата Мис България.

Здравей, Александра, наскоро ти спечели престижния конкурс "Мис България 2022". Как се почувства, когато чу името си?

За мен това беше абсолютно неочаквано. Още когато разбрах, че първата подгласничка не съм аз, се разплаках, само се чудех как да се успокоя, но също така и много се зарадвах.

Тежи ли короната - и в преносен, и в буквален смисъл?

И в двата смисъла си тежи. Всяко нещо си има плюсове и минуси. Надявам се да успея да я нося с гордост и лекота.

Какво означава за теб да си Мис България?

Една Мис България на първо място трябва да бъде добър човек, дружелюбна в отношението си към хората и откликваща на техните проблеми, с цел да им помогне според силите и възможностите си. Отговорна към всичко, с което се захване. Но най-вече да дава пример.

Ти си студентка по архитектура. Как избра тази амбициозна специалност?

Аз обичам да рисувам, а и математиката в училище ми беше един от най-любимите предмети,  така реших да се насоча към архитектурата.

След конкурса накъде смяташ да поемеш? Към модата или архитектурата?

Ще се опитам двете да вървят заедно, но със сигурност някой ден, ако трябва да избера, това ще е архитектурата.

Напоследък много млади момичета залагат на естетични корекции във външния вид. Как виждаш ти женската красота, кое е най-важното?

Най-важното е ние да се чувстваме добре и да се харесваме. Аз не съм против естетичните корекции, само че да са в допустимото количество и да допълват естествената красота, а не всички момичета да заприличват на клонинги, което се случва все по-често. Според мен тези корекции са да поправят нещо, което не ни харесва, а не да ставаме съвсем различни хора.

Има ли жена, на която се възхищаваш и смяташ, че е еталон за красота?

Разбира се! Това е Анджелина Джоли, за мен няма по-красива от нея.

Какво ти се ще да промениш във възприятията на хората за красотата?

Едва ли има понятие, което е по-абстрактно от определението за красота. Всички знаем, че стандартите и общоприетите белези за красив външен вид често са субективни. Все пак времето, в което живеем, налага своите стереотипи за красота. Красотата не е въпрос само на физически данни, тя е душевност, стил и поведение. За всеки човек красотата има различно значение. Едни намират някого за красив, други не го харесват. Аз харесвам тези, които са успели да се докоснат до сърцето ми и са ме впечатлили по някакъв начин, които са оставили някаква следа в мен. Има два вида красота - външна и вътрешна. Външната е тази, която можем да я видим с просто око, а вътрешната - нея я виждаме с очите на душата си.

Самата ти какво най-много харесваш в себе си?

В себе си харесвам най-много очите си.

А какво би променила?

Бих променила формите на тялото ми със спортуване.

Три неща, на които не можеш да устоиш?

Искрена усмивка, светли очи и висок ръст.

Какъв е твоят свят?

Моят свят е истински и цветен! Щастлива съм и се чувствам удобно в света, в който живея.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от В света на


Реклама

Всяка жена има право да бъде красива.

Елизабет Арден

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама