Надя Брайт: Ако не виждам живота по смешен начин, ще умра от скука


Надя Брайт: Ако не виждам живота по смешен начин, ще умра от скука
Снимка: Личен архив

Надя Брайт е една от най-забавните жени в България, а стендъп комедията е нейното поле за изява. Тя е остроумна, скандална, обича да провокира, казва нещата директно и владее самоиронията до съвършенство. Избягва да си поставя рамки и макар че често е сочена за "жената с котка", определено не ѝ липсва мъжко внимание (не само на сцената). И тъй като сме от хората, които вярват, че смехът прави живота ни по-хубав и лесен, си поговорихме с нея, за да ни разкаже за себе си, за първата си книга "Миша", както и за предстоящото си самостоятелно шоу на 26.10.2021 г. в Sofia Live Club.

Ти се занимаваш с психология и човешки ресурси, кога и как се запали по стендъп комедията?

Приятелка ме записа на първия ми оупън майк за стендъп комедианти. Това е събитие, на което всеки може да се пробва да каже шеги на микрофона. И от тогава се влюбих в този начин на изразяване, в това изкуство, в това общуване с другите... Обожавам го, защото едновременно се чувствам абсолютно себе си на сцената, но и винаги ме държи нащрек, дали ще се справя и дали хората ще се забавляват.

Най-вероятно много пъти са ти задавали този въпрос, но от къде черпиш вдъхновение за битовете си?

От собствения си живот. От малка виждам повечето от ситуациите в живота си по смешен начин. Ако не го правя – ще умра от скука. И сега ги разказвам на другите. Приятно е, когато хората се припозная и оценят шегите.

Казват, че ако един мъж успее да разсмее една жена, тя е негова. Така ли е в обратния случай?

Мисля, че са мои, въпреки че ги разсмивам.

Като жена с опит в любовта, както често споделяш в битовете си – кои са най-важните уроци, които си научила за господата?

Че не трябва да изисквам нищо. Мъжете дават колкото искат и могат. Ако не ме устройва – светът е широк. Всичко друго е взаимно трошене на нерви и предпоставки за бръчки за мен. За сметка на това - когато някой ме прави щастлива, не трябва да съм дребнава с него. Също – сексът и парите не са най-важни. Но само на теория.

Тази пролет ти беше един от най-харесваните участници в "България търси талант". Какво ти донесе шоуто?

Определено не се чувствах чак толкова харесвана, но страшно много ценя подкрепата на всички, които гласуваха за мен и които следиха участието ми. Има немалък кръг от хора, които се радват с мен. Това всеки път ме изстрелва в облаците.

От участието си в шоуто разбрах, че телевизията е всъщност много сериозна организация, която... не ме привлича особено. Но хората, с които се запознах там – от екипа на шоуто, както и много от другите участници, бяха чудесни.

След това издаде и първата си книга – "Миша". Коя е Миша и защо "Има всичко, но нищо не е на мястото си"?

Миша е млада жена, която работи, обича, прави секс, носи историята на семейството си, мечтите си, обърква се, пада, става, продължава, бори се, плаче, радва се... Жена като всички нас. Всяка женска история е интересна. Книгата обхваща отрязък от живота на героинята, в който се случват неочаквани неща. Разказвам историята през нещата, които се случват, не през размисли и страсти... А защо има всичко, но нищо не е на мястото си, може да разберете, ако прочетете романа.

Скоро ти предстои самостоятелно шоу в Sofia Live Club – на 26.10.2021. Какво да очакваме от теб на сцената?

Както винаги – може да очаквате да се смеете, да се стреснете от някои неща и надявам се – да се замислите над един или два въпроса. Но предимно да се смеете, ще бъдем там заради смеха.

Какво най-много харесваш в себе си – визуално и като характер?

Не мога да кажа какво най-много си харесвам визуално. Аз обичам тялото и лицето си каквито са и съм благодарна за тях. Виждам недостатъците си, но харесвам всичко. Това се изгражда с осъзнаване и е едно от най-добрите неща, които съм направила за себе си.

В характера си разчитам на своята устойчивост, на емпатията си и на искреността си. Между другото – преди много години, когато фолк певиците се появиха на небосклона, във всички интервюта ги питаха "Кой е най-големият ти недостатък?" и те отговаряха "Прекалено съм добра". Почувствах се по подобен начин, отговаряйки на този въпрос.

Какво би променила?

Във външния си вид – нищо, благодаря. Достатъчно дълго се учих да се чувствам комфортно във и със себе си, че сега тепърва да променям. Супер съм си, мерси!

В характера си бих променила много неща, но е твърде лично. Може би това, което мога да споделя е, че бих искала да имам повече състезателен хъс.

На какво не можеш да устоиш?

На страстта си. Тя се проявява към различни субекти – шоколад, мъж, книга, пътуване... Както и към концепции – някаква цел. Например да направя шоу, да напиша втори роман, да напиша пиеса и да си я изиграя.

Една жена трябва...

Да бъде свободна.

 

Автор: Весела Софева

Етикети:
Iwoman.bg

Още от В света на


Реклама

Понякога умът има нужда от време, за да приеме онова, което сърцето вече знае.

М.Анджело

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама