Павела Апостолова: Между киното и журналистиката


Павела Апостолова: Между киното и журналистиката
Снимка: Павела Апостолова

Вероятно я познавате от сериалите "Дяволското гърло" и "Откраднат живот", а в последните месеци и като водеща на спорта по телевизия Bulgaria On Air. Павела е красива, талантлива и амбициозна млада дама, която, сигурни сме, ще виждате все по-често на екран. Вижте и какво ни разказа за планирания скок с парашут, изкачването и "изкачването", за които мечтае, за 11-те татуировки, за Памела, Марго Роби, и не само:

Ако трябва да се легитимираш с едно-единствено нещо, какво би посочила?

Най-често хората ме свързват с "Дяволското гърло". Аз повече се считам за журналист.

А ако след 10 години трябва да направиш същото, какво би искала да можеш да посочиш тогава за себе си?

Със сигурност бих искала хората да ме познават с професионалните ми качества и по някакъв начин с това, че съм ги докоснала с нещо, което съм направила. Трудно е да го обособя, тъй като десет години са много голям период от време, но бих искала да съм позиционирана в телевизионната сфера. Завърших "Журналистика" и бих искала да се реализирам в тази сфера. Но не бих искала и актьорството да не остане на заден план, защото ми носи истинско удоволствие.

Преди 4 години беше заявила, че планираш скок с парашут, въпреки че те е страх от високото. Какво стана, скочи ли?

Не, изобщо не планирам вече скок с парашут. След онази сцена в "Дяволското гърло" на ръба на сградата още повече започна да ме е страх. В момента изпитвам неистов страх от високо. Дори и от ескалатори. Така че със сигурност не бих си причинила нещо екстремно.

На сафари в Африка си галила лъв, което сигурно е прекрасно усещане. Ако ти се отнеме този спомен, това преживяване, но можеш да го замениш с друго по твой избор в близко бъдеще, какво би искала да е?

Много бих искала да изкача Еверест, но си мисля, че това никога не би ми се случило. Това ми е една мечта.

В медиите се срещат най-често следните фрази за теб, "акцентиращи" на твоята личност: "Една от най-известните волейболни половинки", "Екранната дъщеря на Теодора Духовникова“, „Волейболната муза с перфектни задни части“. Коя от трите ти допада най-много?

Страхотно!... Със сигурност не бих искала да ме определят и познават с това, че съм екранната дъщеря на еди кого-си или гаджето на еди-кой-си спортист. Предпочитам просто „Павела Апостолова“. Но смятам още доста време да съм волейболната половинка на Георги Сеганов.

Ако обаче някъде много далеч в бъдещето настъпи край на връзката ти с Георги Сеганов, и като вземем предвид и предишните ти интимни отношения с футболиста Валентин Антов (тогава още в ЦСКА София), на ред ще е някой баскетболист ли, или?

Няма да мислим за това. Предпочитам да си остане така.

По времето, в което беше заедно с Антов – от ЦСКА ли си беше вече, или трябваше да станеш от ЦСКА?

Аз съм си от малка от ЦСКА, тъй като баща ми е голям фен на ЦСКА. Така че харесвам ЦСКА още преди Антов... Много е интересно как хората все още ме свързват с него след толкова време.

Фотокредит: P. Todorinski

Кой е най-неприятният за теб въпрос, който ти задават във връзка с приятеля ти Георги Сеганов?

„Какво става с националния отбор по волейбол?“. Защо играят толкова слабо, защо не печелят, защо не се получава – доста често ме разпитват по тази тема. Сякаш аз трябва да отговарям за действията им.

Станахте ли приятелки ли с актрисата Ралица Паскалева, чийто мъж е доскорошният национал Теодор Салпаров, покрай радостите и неволите на бг-волейбола?

Познаваме се, но няма къде толкова да се засечем.

Какво предложение би искала да получиш като актриса?

Много бих искала да изиграя луда жена. Психично болна! Нещо, което е доста далеч от мен.

Бившите ти гаджета така ли мислят – че си доста далеч от луда?

Ами сигурно не мислят така. Във всяка жена си има малко лудост. А и във всеки мъж.

Как се е проявявала в теб тази лудост?

Може би е било свързано с ревност, не знам.

Добре, значи да изиграеш истинска, психично болна, която е, ама наистина, за прибиране?

Да. На мен като цяло са ми много интересни продукции като например „Злокобен остров“ с Леонардо ди Каприо. Много харесвам такъв тип жанр в киното.

Може би ще се направи женски вариант на "Злокобен остров", сега е модерен такъв подход.

Да, и много бих искала да съм аз в тази роля.

Пожелавам ти го! Кое е най-лудото нещо, което си правила по време на пубертета?

Нашите бяха много строги с мен. Доста изкъсо ме държаха, не ми позволяваха своеволия. Най-смелото, което съм правила, е да отида на дискотека, без да знаят.

Първата ти татуировка е на 15 години, без да искаш разрешение от родителите си – след „позволение“ от по-голямата ти братовчедка (тя самата тогава на около 25). Кой яде шамарите после – ти или тя?

Никой не яде шамарите, защото за тази татуировка разбраха две-три години по-късно и имаше само овиквания. Интересното е, че след това, когато бях на 16 или 17, реших да си направя няколко по-големи татуировки и то наведнъж. Щом ще се шаря, да го направя ей сега от раз. Пак не бях споделила на родителите си, тъй като майка ми е изключително против такива неща. И всъщност отново случайно ги видя – първо тази, която е на ребрата ми – огромното сърце, после видя и тази на гърба ми. Имам и две сестри, по-големи от мен – с 12 и с 8 години, и интересното е, че първо аз, преди тях, се нашарих и повлякох крак. Но съм спряла вече, от много време. Сега обаче, ако върна времето назад, никога не бих се татуирала. Това е начин да се себеизразиш. Аз си харесвам всички 11 татуировки, те имат голям смисъл за мен, но няма нищо по-красиво от чистото женско тяло. Поне така разсъждавам в момента.

Фотокредит: Светослав Николов

А кое е най-лудото нещо, което си правила напоследък?

В момента съм станала изключително лежерна личност, не обичам да ходя толкова по дискотеки. Не обичам да правя обичайните неща, които може би хората на моята възраст правят. 

Поддържаш ли все още контакти с каста на "Дяволското гърло" и "Откраднат живот"?

Поддържам контакт с всички под една или друга форма, но най-близка съм останала с Алек Алексиев. С Владо Карамазов също съм близка.

Кога даде първите си автографи и на кого?

Не помня дали снимахме "Откраднат живот" или "Дяволското гърло". На едни дечица, които нахлуха в мястото, на което снимахме. И искаха да се снимат с мен, да им дам автографи.

Фотокредит: GAGKAR

Кой е най-нелепият коментар, който си чела покрай ролята ти в "Дяволското гърло"?

Част от зрителите си мислят, че това, което играя, съм аз в действителността. Че съм лигла, разглезена, досадна.

Значи си била доста убедителна в ролята си!

Да. Като цяло не чета коментари. Специално към мен отправеният хейт винаги е бил спрямо външния ми вид – възприемат ме като по-повърхностен човек, преди да ме опознаят. Че съм кифла – това е най-честото определение.

Това обижда ли те?

Не, не бих казала. По-добре да ме подценяват първоначално.

Наричат ли те, без да искат, Павлина вместо Павела?

Казват ми всякак. Павлина не е най-честото, а Павèла и Памела. Много често Памела и аз полудявам, като го чуя. Например като запазвам маса за ресторант по телефона и винаги трябва да казвам ПА-ВЕ-ЛА – на срички, за да могат да ме запишат правилно. И пак се случва – „Памела, нали?“. Аз е трябвало да се казвам Павел – тъй като дядо ми се казва Павел, а нашите са си мислели, че съм момче, и айде – Павела.

Фотокредит: Борсови играчи

Кой е човекът, който искаш най-много да вярва в теб?

Дядо ми – Павел. Той е доста важна фигура в живота ми. Определено неговата дума, неговото мнение са много важни за мен. Той рядко ми казва "браво". Доста модерен човек е, но е строг и критикуващ.

Коя е холивудската Павела – има ли личност, която по някакъв начин свързваш със себе си?

Марго Роби. Страхотна е. Има много голям чар и като цяло е страхотна актриса и е много естествена като човек.

Коя супер сила предпочиташ: да можеш да летиш, но само когато си чисто гола или да можеш да се събуждаш готова с грим и т.н., обаче само ако си спала предната нощ на дивана?

Разбира се, че второто. Защото това е супер голямо улеснение. През повечето нощи явно ще спя на дивана.

 

 Интервю на Милен Антиохов

Етикети:
Iwoman.bg

Още от В света на


Реклама

В действителност там, където не достигат разумните доводи, ги заменят с викове.

Леонардо да Винчи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама