Пол денс: Спорт или еротичен танц (ВИДЕО)


Пол денс: Спорт или еротичен танц (ВИДЕО)
Снимка: Pole Dance Bulgaria/ Фейсбук

Танците на пилон, по-известни като пол денс, стават все по-популярни с всяка изминала година. Използването на пилон за спорт и упражнения датира най-малко от 800 години и предполагаемо води началото си от индийския спорт "Mallakhamb", който използва принципи на издръжливост и сила с дървен пилон. 

Съвременната еротична интерпретация на пол денс възниква през 20-те години на 20-и век, когато група танцьорки обикалят Америка и забавляват хората в палатки, танцувайки на металния пилон, поддържащ основата им. 

Акробатичните танци на специално поставен пилон водят началото си от стриптийз клубовете в Канада, през 1980 г. 

Този тип танци придобиват изключително голяма популярност в България през последните години. И това изобщо не трябва да ви учудва. Пол денсът, освен че е естетически приятен за неговите зрители, извайва фино тяло, учи на дисциплина и освен това поддържа физическа форма за дълъг период от време.

"Пол денс в България има от поне 14 години. Pole Dance Bulgaria е първата школа и най-голямата. Нашите създатели, две се сестри, всъщност се учат сами с клипчета в YouTube. С времето се разраснахме и вече имаме три зали, с над 20 инструктори, които са специално обучени да работят и с деца. Развиват различни дисциплини, методиката на обучение, как всъщност да действаме по-добре с тялото и да се учим. И така вече 14 години показваме, че един човек с желание, труд, упоритост може да надмогне страховете, физическия си капацитет, да го развие, да постигне много неща", каза Борислава Киркова.

Вижте какво още разказаха инструкторите от Pole Dance Bulgaria в долното видео.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от В света на


Реклама

Не можеш да промениш това, срещу което отказваш да се изправиш.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама