Рут Колева: Важно ми е музиката да говори, не само да забавлява


Рут Колева: Важно ми е музиката да говори, не само да забавлява
Снимка: Instagram

Рут Колева определено е от изпълнителите, които създават не само хитове, но и искат музиката им да има послание, защото вярва в нейната сила да променя. Последните й песни са истинско доказателство за това, насочвайки вниманието ни към теми, за които трябва повече да говорим. Ние си поговорихме с нея за поредните й музикални успехи, а също така за новата акустична версия на "Moving On", която ни очарова с красивия си клип.

Познаваме певицата Рут Колева, но можеш ли да ни кажеш 3 лични неща, които повечето хора не знаят за теб.

Повечето хора не знаят, че имам брат-близнак, че съм израснала в Индия, Бахрейн и Тайланд, a също така, че преди 2 години основах собствен фестивал – "София Лайв Фестивал".

Тази година определено е много успешна за теб в професионален план. Ще започнем с факта, че стана първата българка с номинация за Berlin Music Video Awards за парчето ти "Kiss My Attitude". Благодарение на какво смяташ, че попадна в селекцията?

Заслугата е изцяло на екипа, на Жоро Манов и Александър Станишев, които разказаха една красива история, която журито на Berlin Music Video Awards припознаха като достойна да бъде в селекцията им.

Ти често имаш музикални изяви в чужбина. Къде е мястото, където се чувстваш най-вдъхновена и добре на сцената?

Мога да се чувствам добре на много места, но определено едни от най-любимите ми концерти са били в Прага, Виена, Париж и Токио.

Преди време сподели за новата си песен "Moving On", че е свързана с нов етап от живота ти. Какъв е той?

Преди 2 години започнах да се занимавам по-сериозно с музикалната индустрия от "другата страна", започнах да менажирам една изключително талантлива млада изпълнителка, създадох фестивал, а догодина организирам музикална конференция в София. Като цяло намирам смисъл и идеи и искам да спомогна за средата ни не само като артист.

Наскоро издаде и акустична версия на парчето. Ще ни разкажеш ли малко повече за него и за красивия му клип?

Акустичната версия на "Moving On" е записана и заснета в Националната Галерия в София и искам лично да благодаря на екипа и на директора Яра Бубнова за това, че оцениха и припознаха проекта ни и бяха наш партньор. Искахме да направим пърформанс, който е като прозиведение на изкуството. Затова и работихме със страхотния дизайнер Василен Миков за костюмите в изпълненията.

Как всъщност би определила модния си стил?

Аз съм бутнар, който гледа да носи устойчива мода.

В последните ти песни често се пее за свобода, за табута, за истинските ценности… Защо тези теми са толкова важни за теб?

Важно ми е музиката да говори, не само да забавлява.

Говорейки за житейски промени, коя беше преди Рут Колева и коя е днес – в музикален и личен план?

Аз съм един и също човек, но вярвам, че съм научила много за всички тези години. Гледам да не повтарям грешките си, но и да не губя себе си.

Ти самата какво най-много харесваш в себе си?

Че съм чувствителна и корава едновременно.

А какво би променила?

Да не реагирам спонтанно.

Тъй като сме в разгара на лятото – как най-добре си почиваш и имаш ли планове?

Вече бях в Исландия за седмица и това е най-прекрасното място, което съм посещавала в последните години. Освен това си починах истински и много се заредих. Бих се върнала там при първа възможност, вълшебно е.

Какъв е твоят свят и в какъв свят би ти се искало да живеем?

Сложен върпос. Живеем във времена, в който всеки е в "балона си". Искам да живеем в свят с по-прости принципни и не толкова голямо разделение между хората. Да има баланс, не полярност.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от В света на


Реклама

Няма проблем човек да се пуска по течението, стига да може след това да се върне.

Миг Джагър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама