СИЛВИ: Момичето, което създава магия с четки и бои


СИЛВИ: Момичето, което създава магия с четки и бои
Снимка: Instagram

Душата на художника си личи в картините му. Силви създава експлозии от цветове, които оформя с детайли. Или иначе казано, подрежда хаоса. Тя е художник и графичен дизайнер, завършил „Плакат и визуална комуникация“ и „Педагогика“ в Националната художествена академия. Бургас събира целия ѝ живот и талант, а също е началото на нейната любов към изобразителното изкуство. Време е за магия с четки и бои. Вижте какво сподели @silvi_the_artist – момичето от Instagram и TikTok, което не спира да рисува, пред нашите приятели от Uspelite.bg.

Как започна с рисуването?

Започнах да рисувам от ранна детска възраст. Откакто се помня ми е било интересно да пътувам с поглед и да забелязвам детайлите в околната среда. Вдъхновението ми често идваше от природата, хората, обектите, цветовете, формите, които се опитвах да пресъздам с молив или четка върху лист хартия. Професионално започнах да се занимавам, след като завърших Художествената академия. Чрез постоянство и всекидневно рисуване успях да открия своя собствен стил на работа.

Ако сега трябва да нарисуваш собствен автопортрет, как би изглеждал той?

Със сигурност ще бъде експресивен, цветен, леко абстрактен и загадъчен.

Къде се работи по-лесно – върху голямо или върху малко платно?

За един добър художник няма значение дали платното е голямо или малко, той ще пресъздаде идеята си без проблем и на най-малкото или на най-голямото платно. Аз лично съм фен на големите картини. Смятам че въздействат по-силно на зрителя.

Къде мечтаеш да видиш картините си?

Мечтая да видя картините си, красящи домовете на хора по целия свят.

Подредено ли е работното ти място?

Старая се да поддържам ателието си подредено почти винаги. Много по-лесно ми е да откривам материалите си по този начин. То не е много голямо, разделила съм го на 2 части. В първата част има бюро, върху което има наредени всякакви маркери, четки и най-различни канцеларски материали. В близост до него има диванче, върху което сядам, за да рисувам различни дигитални проекти и дизайни. Там много често обработвам видеата по самия процес на рисуване на картините, които се старая да качвам в популярните платформи. Във втората част има метални стелажи, които всъщност разделят стаята на 2. Върху тях са наредени боите ми, които безпощадно изстрелвам върху платната. Там държа също рамките, платовете и инструментите, чрез които собственоръчно създавам платната.

Каква музика слушаш докато твориш?

Обичам да слушам класически световни хитове, които ме карат да се потопя в магията на миналото и да изпитам емоциите и силата на истинската музика.

Препоръчай книги или филми, които са те вдъхновили.

Книгите, които ме вдъхновят са за самоусъвършенстване и личностно развитие. Например „Подсъзнанието може всичко“ от Джон Кехоу, „Монахът, който продаде своето Ферари“ от Робин Шарма, „Мисли и забогатявай“ от Наполеон Хил, „Мисълта е сила“ от Луиз Хей, „Изкуството на щастливия живот“ от Далай Лама и много други. Филмите, които ме вдъхновяват, са автобиографичните. Други, на които се възхищавам искрено, са великите филми на Чарли Чаплин и Жорж Мелиес. Тези, които ме карат да мечтая, са „Аватар“, „Хобит“, „Властелинът на пръстените“, „Великият Гетсби“, „Изобретението на Хюго“ и много други.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от В света на


Реклама

Никога не преставай да се усмихваш, дори когато ти е тъжно, някой може да се влюби в усмивката ти.

Маркес

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама