София Бобчева: Стефан Данаилов ни научи на свобода и да не се вземаме насериозно


София Бобчева: Стефан Данаилов ни научи на свобода и да не се вземаме насериозно
Снимка: личен архив

София Бобчева има две награди "Икар" за ролите си в "Чаровно лято с неизбежните му там неприятности" и "Танцът Делхи". А на 31 януари догодина ще гледаме актрисата във филма "Екшън". Ето какво заяви тя в интервю за iWoman.bg за предстоящия филм и как се е подготвила за него.

Разкажете повече за героинята си в лентата. 

Тя е блондинка. Говори с мъжки глас. Жертва е на опасни нинджи, но е спасена от супер герой.

С какво си приличате и с какво се различавате от нея и доколко въобще това е фактор в целия процес по влизането в определена роля? 

И двете сме руси, но на мен тази 80-тарска прическа, с която е тя хич не ми отива. Иначе и на мен би ми било хубаво такъв пич да ме спаси и да отпраша на някъде със спортната му кола, както и на нея й е. Иначе, хубаво е да почнеш да мислиш като героя си, да реагираш като него, абе да бъдеш него, когато трябва.

В кое основно е чарът на филма, онова, което ще накара публиката да го гледа и хареса? 

В това че няма такъв български филм. Този жанр аз лично не съм го гледала в родното кино. Имаме нужда от нещо ново, от този филм. Любопитно е...

Тъй като един от основните му предварителни слогани е "бг версия на Тарантино", а Тарантино е страшно добър със силни женски образи, използвахте ли за модел и влияние нещо от неговите женски персонажи? 

Не, аз много харесвам Тарантино, но се повлиях от Радослав Илиев.

Нещо забавно или пък твърде сложно от снимачната площадка?

Много е забавно, но и интензивно на снимачната площадка оттам идва и сложността на работата. Изисква се пълна концентрация и организация за тази голяма забава.

Докато българският театър в последните десетилетия изгради солидни позиции, то новата вълна в бг киното все още го догонва по престиж и доверие - виждате ли (ако, разбира се, имате същите наблюдения) ясна причина за това?

За добрия театър се изисква основата на качествения текст. Пиесата е важна, дали ще е класическа или нова. Мисля че българското кино има нужда от качествени сценарии и повече пари.

Много малко актьори могат да си позволят лукса да изберат или театъра, или киното, и да се отдадат само на него, особено тук. Как например става пренастройката от "Танцът Делхи" на Вирипаев към пародийна екшън бг комедия?

Трудно, но се налага, аз лично наистина нямам друг избор. Just do it.

Завършили сте в класа на Стефан Данаилов - с какво винаги ще го помните?

Стефан Данаилов е моят любим учител. Най-голямата звезда на българското кино и театър. Никога няма да забравя за свободата, която ни даваше, за добротата, истинността и честността, на която ни учеше и неизменното чувство за хумор във всичко и винаги. И никога не се вземайте на сериозно, така ни казваше.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от В света на


Реклама

Животът не се мери с броя вдишвания,а с моментите които спират дъха ни!

Джордж Карлин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама