Теодора Петрова: За един бизнес най-важното нещо е любовта


Теодора Петрова: За един бизнес най-важното нещо е любовта

Има хора, които са родени с харизма и лидерски умения. Теодора Петрова е сред тях. Има зад гърба си опит като брокер, търговец и мениджър, а сега и като собственик на фармацевтична компания "Ведра Интернешънъл". Тя е не само успешна бизнес дама, но и вдъхновяваща личност, чиято енергия и убеждения имат силата да променят. Тича всеки ден, като казва, че това й помага да релаксира и да се обръща навътре към себе си. Теодора има 3 деца и смята, че най-важно е да им показва колко много са обичани. Тя никога не се отказва и съветва всички жени да обичат себе си.

Кафе или чай и по колко?

Нито едно от двете не е задължително, и двете ги обичам в приятна компания. По колко - зависи от това колко време имаме с този, с когото го пием.

Какво е първото нещо, което правите сутрин?

Да събудя децата за училище и да им направя закуска. В 7.30 ч. ги водя в училище "Дойче Шуле". Всяка сутрин, излизайки от вкъщи, имам този уникален шанс да отида и да нагушкам дечицата в детската градина, която създадох преди няколко години, докато търсех добро място за моите собствени деца. В детска градина "Германи" рецептата за добър живот е да научиш минимум още един език, докато играеш. Изключително е усещането е да се заредиш от 80 чифта детски светещи очи, това е най-прекрасното зареждане.

Без какво не излизате от вкъщи?

Сутрин никога не излизам без доброто си настроение и преди да съм изпила 20 мл Регулатпро Био. С него успявам да изтичам по 5 км всеки ден в парка.

Каква искахте да станете като малка?

Много исках да стана адвокат. Бях гледала един филм, в който осъждаха абсолютно несправедливо и бях решила, че един ден ще защитавам несправедливо осъдените на смърт.

А станахте?

Станах адвокат на квадрат. Завършила съм право, но кариерата си стартирах през 1991 г. първо като брокер на Софийска стокова борса, където продавах и купувах всичко. По-късно през същата година си направих своя собствена фирма "Либра ЕТ“ и започнах да се занимавам с търговия, хора и организация. Исках колкото е възможно повече хора около мен да живеят добре, това бяха моите смисъл и цел. Спомням си, че през 95-та бях в Чехия за Коледа и Прага беше приказно красива. Хората бяха толкова весели и усмихнати, празнуваха настъпващите празници. В самолета обратно за София бях съвсем сама, нямаше други хора. Кацнах в тъмна София, тъй като в България имаше режим на тока. На път за вкъщи срещнах няколко човека с интелигентни лица, които бъркаха в кофите за боклук. Тогава месечната заплата на учителите беше 3 марки, защото инфлацията беше станала главоломна. Докато в началото на година една марка струваше 3 лева, в края на година беше 3000 лева. Заплатите на хората не се актуализираха и те можеха да си купят за месечния си доход едва 5 млека и 2 хляба. Това ужасно много ме натъжи и ме амбицира да направя така, че колкото е възможно повече хора около мен да живеят добре. В "Либра“ във времето, в което я създавахме и живеехме, всички служители имаха нормален живот и стандарт, значително по-висок от средния за България.

Вие сте управляващ партньор на "Ведра Интернешънъл", какви са най-големите предизвикателства, с които ежедневно се сблъсквате?

Нямам предизвикателства. Не чувствам работата като предизвикателство, за мен работата във "Ведра" е мисия и кауза, защото имаме невероятни рецепти за по-добър живот, имаме продукти, които подобряват в пъти качеството на живот и чрез тях хората получават много нови възможности. Аз самата тичам всеки ден. Освен всички останали ежедневни ангажименти, си гледам трите деца семейството и бизнеса. А благодарение на продуктите Рескю с есенциите на д-р Бах се чувствам в изключително вътрешна хармония, без крайни състояния в настроенията.

Кои са 3 най-важни неща, които сте научили от професията си?

Принципно има определени фрази в бизнеса, като например, че за да се развива един магазин е важно местоположението. А пък според мен за един бизнес най-важното нещо е любовта, любовта и пак любовта. Любовта към себе си, любовта към колегите, към хората, към това, което правиш, към очакваното, към неочакваното. А любовта има своите проявления: на ентусиазъм, на позитивност, на порив. Тя е най-важното нещо, със 100% важност и ако любовта не те напуска, няма начин бизнесът ти да не е успешен, защото тя е заразна и е най-прекрасната зараза, която има на света. Най-хубавото при любовта е, че колкото повече даваш, толкова повече имаш и получаваш. Тя е непрекъснат извор, който не свършва и няма как да се измери. Успехът, например, мъжете измерват с това – каква кола карат и колко пари имат в банковата сметка. За мен оценката на успешната фирма на успешното нещо, което създаваш, е колко си бил щастлив днес, тази седмица, този месец, колко си бил благодарен, изпълнен с любов. Другите неща са просто някакъв вид математика, но математиката не е любов.

Вашата фирма предлага на пазара фармацевтични продукти. Смятате ли, че българинът знае как да се грижи за здравето си?

Българинът е принуден да знае много по-добре от германеца и европееца как да се грижи за здравето си. Защото докато в Европа има създадени обществени системи за това хората да са здрави и да има едно наистина здраво общество, то при нас всеки е изправен пред предизвикателството сам да се грижи за здравето си. Защото здравната ни система функционира тежко и защото българинът трябва с изключително малко средства да се справя с много тежки заболявания, които изискат непосилна инвестиция. А едновременно с това няма финансова възможност да плаща допълнителни здравни осигуровки и застраховки. В крайна сметка се оказва въпрос на любознателност да разбере как би могъл сам да си помогне с различни други методи и средства. Така или иначе хората, които са любознателни разбират, че най-важното нещо е да инвестират в собственото си тяло преди още да се разболеят. Тоест, да направят превенция, спортувайки, хранейки се пълноценно и здравословно, приемайки различни помощни средства, които помагат на организма да бъде по-здрав. В този смисъл "Ведра“ има своя принос в това, внасяйки и налагайки знанието за едни продукти, които носят уникална помощ на човешкия организъм с много бързо действие, без да му вредят.

Все повече хора осъзнават вредното действие на алкохола и цигарите. Преосмислят кои от удоволствията са пагубни за най-голямото удоволствие - да живееш здрав живота си.

А вие самата как поддържате форма и тонус?

С Регулатпро и с тичане. Всяка сутрин тичам, а ако не мога сутрин, се опитвам следобед и се старая да тичам по 5 км. Тичането е един метод, с който човек може много приятно да си общува със себе си, защото времето, в което тича, той се обръща навътре към себе си си води много добра комуникация със себе си и си става приятен и се опознава. Много хубаво и го препоръчвам на всички. Колкото по-дълго тичаш, толкова по-добре се чувстваш със себе си и толкова по-малко самотен си сам със себе си. Аз принципно никога не се чувствам самотна, приятно ми е да съм със себе си.

Какво най-много харесвате в себе си?

Харесвам това, че не се предавам лесно. Не предава това, в което вярвам, идеите и хората, в които вярвам, колкото и големи препятствия да имам.

А какво бихте променили?

Аз всеки ден променям по нещо, нищо не е статично. Опитвам да бъда по-балансирана.

Как балансирате между професия и семейство?

Ако питате децата ми сигурно не успявам, защото на тях никога не им е достатъчно времето, което прекарвам с тях и понякога изпитвам леко чувство на вина. Макар че при децата винаги е колкото повече, толкова повече и още повече. Но най-важното и при тях е да чувстват колко много, колко безумно много са обичани и как са изключително желани, как са най-важното нещо. Когато човек чувства любовта силно, той е склонен да прости отсъствието. Защото можеш да бъдеш с някой 24 часа и да не чувстващ близостта и любовта му.

3 неща, които обожавате да правите?

Обожавам да бъда с любимия ми мъж насаме, обожавам да готвя за любимите си хора и да бъда в компанията на тези, които обичам, на моите сродни души.

Как релаксирате?

Релаксирам като съм с хора, които обичам и с които ми е приятно.

Какво бихте посъветвали жените за тяхното здраве?

Бих ги посъветвала да тичат сутрин вечер, за да не изпадат в депресия, за да нямат черни мисли, за да може телата им да произвеждат непрекъснато ендорфини. Тичането подобрява всички функции в тялото.

Една жена трябва...

...преди всичко да обича себе си, за да обича хората около себе си.

Какъв е вашият свят?

Прекрасен.

 

Снимки: Славея Йорданова

Етикети:
Iwoman.bg

Още от В света на


Реклама

В човешкото сърце винаги остава поне една капка сила - докато е живо, докато се надява, докато вярва.

Самуил, Димитър Талев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама