Тита и нейните уникални торти


Тита и нейните уникални торти

Признаваме си! Обожаваме сладко и не го крием. И като истински любители на сладките изкушения, бяхме изключително впечатлени от бутиковите торти, които прави една много талантлива жена. Тя се казва Христина Аврамова, но е по-известна просто като Тита. Тя е на 32 години, щастливо омъжена за най-прекрасния мъж, както сама го описва, и майка на две прекрасни дъщери - Вяра на 13 години и Радостина на 7.

Тортите на Тита са произведение на изкуството, в което лично може да се убедите, като разгледате снимките на творенията й във Facebook страницата й. Толкова са красиви, че нас лично би ни било жал да си хапнем от тях.

Христина обича натурален шоколад, много е критична към себе си и мечтае да си има собствена бутикова сладкарничка.

Опиши се с три думи?

Блондинка, борбена и много инатлива.

Кафе или чай и по колко?

Кафе, по много.

Не излизам от вкъщи без...

телефона си.

Каква искаше да станеш като малка?

Дизайнерка.

Ти си декоратор на бутикови торти. Как започна всичко?

В търсенето на идеалната торта за поредния празник на голямата ми дъщеря, попаднах на форум, в който момичетата сами правеха тортите за своите деца. Реших, че съм достатъчно сръчна да се пробвам и аз.

Помниш ли първите си торти?

Първият месец на тортоправене направих доста торти и то все в мини размер. Всичките ги хапвахме на вечеря за десерт, а останалото на следващия ден го давах на мъжа ми за работа. Докато естествено в един момент му писна и започнах да ги подарявам. С повод и без повод.

Шоколад или ванилия?

Не признавам нищо друго освен шоколад ;-) Натурален и горчив.

Кои са най-големите трудности в декорирането на торти?

Ами много са, но една от най-големите трудности може би е, че в рамките на няколко дни трябва да се направи всичко по тортата – от печене на блатове до същинската украса, която се вижда на финала. Има детайли, които могат да отнемат седмица примерно, има и такива, които стават доста по-бързо. Но най-голямата трудност може би е, че една сглобена и покрита с фондан торта не може да седи повече от половин час на стайна температура. Тя може, но омеква, започва да се деформира (все пак говорим за домашни и сочни торти). Целият процес е свързан с едно вадене от хладилника, декориране, прибиране отново в хладилника и пак, и пак.

Коя е най-екстравагантната торта, която си правила досега?

Ох, не знам... Доста ми е трудно да отговоря на този въпрос,тъй като торти не повтарям и всяка е различна от другата. Със сигурност има такава и то не една или две.

С толкова много сладки изкушения около теб, как успяваш да се поддържаш във форма?

Както обичам да казвам, "Моите деца са алергични към тортите". Толкова много са хапвали, опитвали, че вече почти нищо не може да ги впечатли. Горе-долу и при мен положението е същото.

Искаш ли да си откриеш собствена сладкарница?

Разбира се, това ми е най-голямата мечта от няколко години. Но в никакъв случай не искам да имам просто сладкарница, приемаща поръчки до безкрайност. Не знам дали точната дума е бутикова сладкарница, защото напоследък доста сладкарници станаха бутикови, а всъщност са си нормални сладкарници. За мен бутиковото е уникално, единствена бройка, направена с много любов и старание. Такива торти искам да правя в бъдещата си сладкарничка – не на всяка цена и на всеки, поискал тортичка. Поръчките, които ще се приемат, ще са ограничени, но според мен няма как да се запази уникалността и бутиковото при една масова изработка на торти.

На коя популярна личност би подарила торта и каква ще е?

Леле, много труден въпрос. По-скоро имам любима светска двойка, може би на тях, ако ми се отдаде възможност някога. Бих направила тортичка с голям кеф на Димитър Рачков и Мария Игнатова.

Какво най-много харесваш в себе си?

О, няма такова нещо. Аз съм толкова критична към работата си и самата себе си, че нямам нещо, което да си харесвам на 100%.

А какво би променила?

Много неща ;-). Ако започна да изреждам мисля, че доста ще има да обяснявам. Но може би нещото, за което се сещам на този етап, е това, че съм доста доверчива и чак наивна. Което в много моменти в живота ми ми е пречило или ми е изигравало лоша шега. Но смятам, че животът е тепърва пред мен и с всяка грешка се уча, така че не бих искала с вълшебна пръчица да променя тази си моя черта, искам сама да я поправя.

Три неща, които обичаш да правиш?

Само три? Те са толкова много, че в момента ме затруднявате кои точно три да изброя. Естествено, че обичам да правя торти, обичам да прекарвам време със семейството си, а също и обичам да шофирам – от година и половина съм шофьор и просото не знам как до преди това съм живяла без кола.

На какво не можеш да устоиш?

На нещо, което ухае вкусно. Няма как да не го опитам, независимо дали е солено, сладко, десерт или основно ястие, но най-много обичам тестените неща и всичките вредни пици, дюнери, чипсове, снаксове и т.н. Естествено, много рядко си ги позволявам на мен и особено на децата ми, но не пречи да ги обичам, нали?

Една жена трябва да...

е на първо място съпруга. Естествено и майка – любяща търпелива, всеотдайна.

Какъв е твоят свят?

Много енергичен, забързан, отрупан с ангажименти. Естествено - весел, пъстър, ако щете и шарен, но пък си го обичам такъв, какъвто е.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от В света на


Реклама

Няма проблем човек да се пуска по течението, стига да може след това да се върне.

Миг Джагър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама