Тони от "Тъй": Ръчно изработените подаръчета са посредници на радост


Тони от "Тъй": Ръчно изработените подаръчета са посредници на радост
Снимка: Личен архив

Антония Димитрова е от онези слънчеви хора, които веднага те спечелват с искрената си усмивка. Затова и нещата, които твори, са не само много красиви, но също така носят положителна енергия. За "тъйчетата" си, обеци, колиета, пръстени, ключодържатели, а и коледни играчки, използва дърво, върху което рисува. Тони вярва, че ръчно изработените подаръчета са посредници на радост – на твореца, на подаряващия и на получилия подаръка. Запознайте се с нея и вдъхновяващия ѝ свят.

Опиши се с 3 думи.

Усмихната, ентусиаст и приключенец.

Ти си човекът, който твори красоти под бранда "Тъй". Защо избра това име и как стартира всичко?

Започнах да творя "тъйчета", както аз ги наричам, в едно прекрасно лято, когато скъпа моя приятелка се сдоби с първия чифт обеци – слънчогледи. След като направих още няколко обеци за приятелки, вече знаех, че искам да продължа. Един ден се свързах с едно базарче и буквално за 4 дни бях готова за това ново приключение, продължаващо и до днес.

"Тъй" беше измислено буквално за минутки, даже не помня дали съм имала друго хрумване. Историята зад името е такава - на някои от "тъйчетата" може да намерите и подписа ми, който принципно наподобява "Toni", но един ден, показвайки го на любимия ми човек, ми беше зададен въпросът: "Защо се подписваш с "Тъй"? Сега може да видите този подпис буквално в логото на бранда. Та тъй започна всичко...

 

От къде черпиш вдъхновение за рисунките си и имаш ли си любима тема?

За мен е плюс, че "Тъй" се създава след работно време, защото копнежът по него никога не стихва. Вдъхновението идва с пътуване, разходки – планински или градски, но най-вече с хората! Хората са толкова цветни! Едни от любимците ми за рисуване са къщичките – с коминчета, прозорчета и заспали една до друга. Смятам, че градската среда е супер разнообразна, винаги напасната по хората, живеещи там и ползващи я и това ѝ дава един много приятен дух, в който може да намериш своето прекрасно местенце за вдъхновение.

А любим аксесоар, който ти доставя най-голямо удоволствие да създаваш?

Обеците! С малките си размери са голямо предизвикателство.

Тъй както сме почнали, защо се спря на дърво?

Дървото е материал, който носи аромата на гората, мекота и уют.

Наближава Коледа, а ти самата рисуваш прекрасни коледни играчки. Разкажи ни малко повече за тях.

За мен Коледа идва още през октомври със започването на коледните играчки. Рисувайки ги, самите те носят такова настроение, че сега ще издам една тайна – докато ги създавам, си припявам всички коледни песни, за които може да се сетите.

Помня всяка една от тях. Процесът на изработка не е кратък и прекараното време с всяка играчка е много специално. Много обичам, когато получа снимка от клиент на закачена на елхата играчка и се сетя за създаването ѝ, без значение колко време е минало от тогава.

Тук можете да разгледате красивите ѝ творения.

 

Какво е за теб този празник и каква е идеалната Коледа на Тони?

Идеалната Коледа е естествено прекарана със семейството или на някое коледно базарче. И в двата случая минава в много усмивки и смях. Няма как да минем и без "Love actually", нали?

В социалните мрежи се появи призив да се подаряват повече ръчно направени подаръци, защо те са по-специални?

О, ама те са страшно специални! Само си представете, дори да оставим настрана, че всичко е минало през ръцете и въображението на твореца, този човек е вкарал надеждата си, представял си е къде ще отиде и кой ще зарадва тази творба. Тези подаръчета са посредници на радост – на твореца, на подаряващия и на получилия подаръка!

 

Ти самата какво най-много харесваш в себе си?

Имам магическите сили да запазвам баланс между всичко случващо се, въпреки че понякога е за сметка на съня ми.

А какво би променила?

Понякога оставам нещата за последния момент, това със сигурност бих променила!

На какво не можеш да устоиш?

Пътуване в Италия.

Какъв е твоят свят?

Моят свят е цвят, хора, сняг и слънце, планини и много усмивки. Убедила съм се, че не с питане, а с усмивка се стига до Цариград!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от В света на


Реклама

Животът е възмутителен, когато мислиш за него, и прекрасен, когато го живееш.

Карол Корд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама