Валентина: Новата ми песен е ода на страстта (ВИДЕО)


Валентина: Новата ми песен е ода на страстта (ВИДЕО)
Снимка: Иван Ерменков

В най-женския месец ви запознаваме с една талантлива изпълнителка. Валентина Александрова определено впечатлява не само с гласа си, но и с красивата си къдрава коса. Интересен факт за нея е, че Валя е единствената певица, одобрена от продуцентите на Queen за официалния трибют на бандата в България. Миналата година тя предизвиква фурор с парчето "Let it play", съвместен проект с Fabrizio Parisi и The Editor. Преди дни тримата представиха и новата си песен "Feel Like". Прочетете какво ни сподели Валя за себе си и за голямата ѝ страст - музиката.

Опиши се с три думи.

Творец, забавна, а приятелите ми ме наричат СЛЪНЦЕ, така че това следва да е третата дума.

Разкажи малко повече за новия ти сингъл "Feel Like". С кого го създаде?

Аз мисля за "Feel Like" като за една ода на страстта. Създадохме я с много кеф с Fabrizio Parisi и The Editor, моите партньори в музикалните щуротии и продуцентите ми в лейбъла Fa&Mi Music, от който съм част вече повече от година. Текстът е дело на Рафаел Пашамов, изключителен артист, с когото тепърва ще създаваме красива музика. Песента носи настроение и се запечатва в съзнанието - това беше целта ни и смятам, че я постигнахме.

Видеото запечатва моменти от един страхотен купон и то точно сега, когато подобни забавления са забранени. Това ли мотивира идеята ви за клипа?

Ако душата ти е жива, няма забрана, която да възпре купона вътре в теб. Човекът е социално животно и е в реда на нещата да се събира с други хора. Ситуацията, в която се намираме в момента, не е норма, напротив - тя е изключение и няма защо клиповете да са обвързани с нея. А и нека не забравяме, че основната задача на музиката е да докосва сетивата, да носи настроение.

Липсват ли ти купоните и как се забавляваш с приятели в момента?

Липсва ми социалният контакт, няма защо да лъжа. Най-вече ми липсва свободата сама да решавам какво искам да правя с времето си, без да бъда ограничавана в избора си. Разбирам, че ситуацията е по-особена, влизам в положение, разбира се, но наистина ми липсва свободата и размахът, който имахме преди пандемията.

Как се отразява пандемията на музиката ти?

Пандемията и изобщо изолацията доведе до създаването на нова музика, което е чудесно. Липсата на възможност да практикуваме професията си е неприятният момент, но такава е ситуацията в момента. А аз имам мото – ако имаш две възможности за действие и едната не те кара да се чувстваш добре, следвай втората. И реших, че ще заложа на създаването на музика. Някак ми се стори по-позитивно от това да се оплаквам за нещо, което не мога да променя.

Ти си красива жена, но все пак – какво най-много харесваш в себе си?

Харесвам желанието си за живот. От външния вид – усмивката ми е нещо, което не бих заменила. И косата, определено косата!

А какво би променила?

Ох... волята си да следвам режим на тренировки и хранене. Този шоколад ме съблазнява твърде много, мечтая за шоколад, който гори мазнини. Но се справям добре за сега. Майтапът настрана, мисля, че удоволствието от живота се крие в това да се радваш на това, което ти се случва.

Имаш ли аксесоар, дреха или вещ, без която не излизаш?

Шапките. Определено са моят аксесоар и станаха неделима част не само от визията ми, но и от усещането ми за стил. Чакам да пристигат още няколко нови попълнения в различни цветове.

Колко шапки имаш и някоя от тях има ли интересна история?

В момента имам 4. Момент, май са повече! Добре де, 4 редовни! Обикновено купувам аксесоари, когато съм някъде, за спомен. Повечето ми аксесоари си имат някаква история. А хората, които ме познават знаят, че най-често историите са свързани с това да забравя нещо някъде, след което по чудо познат отива на мястото след мен, открива забравената от мен вещ и ми я връща. Постоянно ми се случва. Мъжете не харесват това (особено когато забравя току-що подарена ми вещ).

Как поддържаш форма? Имаш ли си малки тайни или всичко е плод на много спорт и глад?

Глад и Валентина са оксиморони! Валентина обича да яде, Валентина МНОГО, МНОГО обича да яде! Сега съм на професионално изготвен режим лично за мен. Учудващо, но си хапвам доста по режима. А иначе от дете тренирам. Първо лека атлетика, после волейбол (да, знам, че не ми личи със скромния ми ръст, но все пак...). След това пилатес, Тае Бо, фитнес. Като цяло много обичам да се движа. Предполагам това ми помага да поддържам форма.

А с какво поддържаш гласа си?

Вземам уроци по пеене и правя упражнения редовно. Няма как, това е важно, ако искаш да си добър в това, което правиш. И вино от време на време!

Какво най-често може човек да открие в дамската ти чанта?

Това е лесно – ХАОС! Има някои неща, които винаги нося обаче – червено червило, флашка с музика (ей така, за всеки случай, не се знае къде ще попадна и колко ще ми се пее), документи. В последно време маска, което не ми харесва, но няма как.

Какъв е твоят свят?

МУ-ЗИ-КА! Моят свят е шарен, изпълнен с музика, мечти, танци, приятели. Обичам да уча по нещо ново всеки ден, обичам да творя и гледам да изпълвам времето си с тези неща. С времето си дадох сметка колко е важно да поддържам спокойствие, мир и щастие в душата си и за това съм отговорна само и единствено аз. Разбрах също, че това кой е около теб е ключово за това какъв ще бъде светът ти. И се радвам, че създадох свят, изпълнен с искрени приятели и хора, които ми помагат да се развивам във всеки един аспект.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от В света на


Реклама

Животът не се мери с броя вдишвания,а с моментите които спират дъха ни!

Джордж Карлин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама