Запознайте се с Дженифър, дъщерята на Бил Гейтс (СНИМКИ)


Запознайте се с Дженифър, дъщерята на Бил Гейтс (СНИМКИ)
Снимка: Instagram

Дженифър, най-голямата дъщеря на Бил и Мелинда Гейтс, от рано слуша за детска смъртност, СПИН и неравенството в света. Въпреки че има възможност да бъде част от империята на Microsoft, тя избира по-благотворителната дейност на родителите си, след като ги вижда да работят всеки ден във фондация, която има за цел да постигне равен достъп до здравеопазване и образование по целия свят. Ето защо Дженифър или "принцесата на Силициевата долина", както някои я наричат, предпочита да се насочи към света на медицината. Завършва Станфордския университет със специалност "Биология" през 2018 г. и в момента е втори курс по медицина в Ню Йорк, където живее в апартамент за 5 милиона долара, купен от родителите ѝ. Жилището се намира на Пето авеню и се състои от три спални, спа баня и хол с невероятна гледка към Сентръл парк, съобщава списание "Hola".

"Родена съм в много привилегирована ситуация", признава Дженифър, "и мисля, че става въпрос за това да се възползвам от тези възможности и да се науча от тях, за да намеря неща, които ме вдъхновяват. Надявам се да направя света едно малко по-добро място". Целта ѝ в момента е да стане педиатър или семеен лекар, въпреки че е наясно, че ѝ предстои още много работа.

Другата ѝ голяма страст са конете. Професионален ездач, Дженифър е участвала в конни състезания с Карлота Казираги, Ив Джобс, Атина Онасис или Джесика Спрингстийн.

24-годишното момиче е много близко с брат си Рори Джон, 22-годишен, и със сестра си Фийби Адел, 19-годишна, които живеят с родителите си в мечтана вила с изглед към езерото Вашингтон в Медина.

Дженифър мечтае един ден да създаде собствено семейство с египетския ездач и бизнесмен Найел Насар, за когото се сгоди през януари 2020 г. "Ти си уникален човек. Чувствам, че летя, откакто ме изненада на най-значимото място в една от многото ни споделени страсти. Нямам търпение да прекараме остатъка от живота си в учене, израстване, смях и обич заедно. Да, милион пъти да", написа тогава Дженифър относно предложението за брак, което се случи в ски курорт в Монтана.

Дженифър, която въпреки че е дъщеря на един от най-големите технологични магнати в историята, е нямала мобилен телефон до 14-годишна възраст и времето ѝ пред компютъра винаги е било под надзора на родителите ѝ. Преди време тя призна, че е много горда от образованието си. "Винаги са ме подкрепяли", каза тя. "Когато бях по-млада, ми казваха да правя това, което ме интересува, независимо дали е математика, наука, четене или писане. Винаги съм чувствала, че наистина имам добра основа, защото те вярваха в мен и бяха готови да ме подкрепят във всяка една от целите ми."

През 2011 година Бил Гейтс официално обяви, че децата му няма да наследят цялото му богатство, а всеки ще получи "малка част" от състоянието му, което според "Форбс" е близо 89 000 милиона евро.

Но Джен не е загрижена за това, защото знае, че с труд и всеотдайност ще постигне целите си, макар че понякога, както всички останали, се е съмнявала и се е колебала. "Всички сме хора и имаме различни човешки преживявания, но има нещо толкова универсално в начина, по който всички ние изпитваме трудности, растеж, любов и радост в живота си. Отвореността за опознаване на опита на другите, независимо от това, което търсят, ще ми помогне да бъда по-добър лекар в бъдеще и да продължавам да изпълнявам ролята си в света", каза Дженифър, която всички галено наричат Джен.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от В света на


Реклама

Никога не прави една и съща грешка два пъти, освен ако не ти се плаща за това.

Мей Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама