Как различните зодии реагират на комплименти


Как различните зодии реагират на комплименти
Снимка: iStock

Не всички зодиакални знаци реагират на комплименти по един и същи начин. Дори балансиран и адекватен комплимент може да доведе до доста странна реакция. Затова е хубаво да обмисляме комплиментите, които правим, а най-добре е да знаем как различните зодии ги приемат.

Овен

Овенът обича комплименти, но само тези, които се основават на реалните му постижения и качества. Ако се опитате да го похвалите за нещо, в което Овенът счита себе си за недостатъчно добър – той може дори да се обиди.

Телец

Телецът обича комплименти, но всъщност не обича да отговаря на тях. И дори не е особено важно, ако похвалите имат реална основа - Телецът е щастлив от факта, че някой му се възхищава толкова много. А точността на формулировката също е много важна.

Близнаци

Понякога се случва Близнаците с охота да приемат не твърде добре обмислени комплименти, но има вероятност те да започнат активно да разубеждават събеседника, че нещата не са така, както казва. Освен това те често подозират комплиментите за липса на искреност.

Рак

Раците реагират на комплименти парадоксално - с лека истерия. Но не спокойно, а ентусиазирано, защото тайно вярват, че хората дори не забелязват нито техните действия, нито духовни качества. Ракът всъщност се радва на отбрани и мили комплименти. Но само в случай, че са искрени комплименти - Ракът усеща лъжата перфектно.

РОДЕНИТЕ ПОД ТЕЗИ 3 ЗОДИАКАЛНИ ЗНАКА СА НАЙ-ОТЛИЧНИТЕ СЪПРУЗИ

Лъв

Лъвовете приемат комплиментите за даденост. Те изобщо не разбират защо непрекъснато ги хвалят. Човек обаче може да разчита и на взаимни комплименти от тях - Лъвът перфектно вижда силните страни на тези около себе си.

Дева

Девите не реагират на комплименти. "Някой ми каза нещо, което вече знам за себе си - и какво?" Но ако похвалите нещо, което Девата счита за недостатъчно съвършено, веднага ще започне да ви обяснява, че сте сгрешили в преценката си. Да, този зодиакален знак също не се отличава с прекомерна доверчивост.

Везни

Везните обичат да получават комплименти и да ги раздават. И почти винаги те успяват да зарадват другите с думите си. Защото знаят, че най-лесният начин да накарате човек да направи нещо за вас е да спечелите неговата симпатия.

Скорпион

Скорпионите не оценяват комплиментите. Ако усетят, че сте искрени, може и да се зарадват. Ако се опитате да ги манипулирате – лошо ви се пише.

Стрелец

Стрелец искрено обича както да прави комплименти, така и да ги получава. Основното е думите да са искрени. Освен това Стрелецът винаги отговаря с комплимент.

Козирог

Искреността е много важна за тях. Те знаят как да приемат комплименти, но не ги харесват особено.

Водолей

Водолеите обичат да получават комплименти, но всеки път се държат така, сякаш това е изненада за тях. Това не е претенция - това е вродена тяхна реакция.

Риби

На Рибите трябва да се обясни точно за какво ги хвалите. Те предпочитат да знаят, че човек разбира какво и защо казва. Но този знак на зодиака обича комплиментите, защото по принцип живее и работи само за да впечатли другите.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Зодии


Реклама

Най-голямото щастие е да чувстваш, че си обичан...Не да го знаеш, а да го чувстваш!

Eлиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама