Какво да ядете според зодията


Какво да ядете според зодията
Снимка: iStock/Guliver

Независимо дали вярвате, или не, датата ви на раждане оказва влияние върху много неща. Хранителният режим е едно от тях. Вижте кои храни са полезни за хората от вашата зодия и кои трябва да избягвате, за да се чувствате добре и да бъдете здрави.

Овен

Овните са лидери, смели са и не се страхуват да опитват нови неща. Включително и по отношение на храната. А понеже обикновено са на скорост, често се случва да пропускат хранения или да ядат каквото им падне. Време е да започнете да се храните по-умно! Носете със себе си плодове, ядки или енергийни блокчета. Месото също ви зарежда с енергия - телешко, пилешко или дива сьомга.

Яжте: кафяв ориз, месо, банани, плодови сокове, маслини, домати, лук, маруля, карфиол, краставици, спанак, репички, броколи, боб, леща, тиква, орехи, смокини, сушени кайсии, чесън, горчица.

Не яжте: прекалено пикантна храна, сол, алкохол.

Телец

Телецът е роден, за да се наслаждава на добрата храна и напитки. Това може да се отрази на теглото и да затормози храносмилателната система. Опитайте се да замените мазните, калорични храни с по-здравословни алтернативи например парчето торта с шепа плодове, а тежките дресинги за салатите – с малко зехтин и лимонов сок.

Яжте: червени боровинки, топла вода с лимон, аспержи, цвекло, карфиол, краставици, спанак, лук, репички, тиква, ядки, боб, хрян.

Не яжте: тежки и калорични храни, въглехидрати в големи количества.

Близнаци

Близнаците са с бърза мисъл и обичат забавления. Морковите са най-добрата храна за тях. По един морков на ден подобрява зрението и снижава риска от рак на белия дроб наполовина. Червените боровинки също са добри за дихателната система. Прекалено много кофеин може да ви претовари, както и безалкохолните напитки.

Яжте: сливи, червени боровинки, портокали, грейпфрут, гроздов сок, стафиди, ябълки, марули, карфиол, спанак, моркови, целина, зелен фасул, домати, бадеми, люти чушки, чесън, джинджифил.

Не яжте: кафе, кореноплоди, храни, съдържащи мая, рафинирана захар.

Рак

Ракът обича питателни храни, които създават уют. За жалост, те не са най-здравословните. Млечните продукти може да са проблемни за вас, затова по-добре използвайте соеви заместители. Ябълки, цвекло и джинджифил ще подпомогнат храносмилателната ви система, а броколи и зеле ще снижат риска от рак на дебелото черво и гърдата.

Яжте: зърнени храни, ръж, овес, ориз, плодове, банани, зеленчуци на пара, броколи, зеле, слънчоглед, домати, цвекло, тиква, краставици, водорасли, боб, натурални подсладители.

Не яжте: мазни храни, прекалено много млечни продукти, сол, рафинирана захар.

Лъв

Лъвовете са драматични, за тях светът е сцена. Те са пълни с енергия, затова трябва да се хранят така, че да поддържат нивата й високи. Избягвайте храни, които могат да запушат артериите ви. Авокадото и зехтина намаляват риска от сърдечна атака; гъбите, морковите и кафявия ориз понижават кръвното налягане. А няколко блокчета черен шоколад и чаша червено вино на ден не само ще ви доставят удоволствие, но и ще държат сърцето ви в добра форма.

Яжте: пълнозърнести храни, авокадо, зехтин, ориз, цитрусови плодове, ябълки, праскови, кореноплоди, спанак, броколи, орехи, бадеми, слънчогледови семки, смокини.

Не яжте: пикантни храни, млечни продукти.

Дева

Девите са критични, методични и с внимание към детайла. Благодарение на това, те обикновено се хранят здравословно, дори до вманиачаване. Обърнете внимание на нервната си система – ябълките, освен че снижават нивата на холестерола, са и отлична храна за нервите. Целината също регулира прекалената тревожност.

Яжте: пълнозърнести храни и зърнени закуски, овес, плодови салати и сокове, лимонов сок, банани, портокали, листни зеленчуци, кълнове, супи, чайове, бадеми.

Не яжте: тежки и калорични храни, шоколад.

Везни

Везните са фокусирани върху другите и със силно развито чувство за справедливост. За тях най-важно е да поддържат нивата на кръвна захар стабилни. Започнете деня си със закуска, богата на протеини, като яйца с препечен хляб или протеинова напитка и плод. За междинна закуска изберете ядки или печен чипс. Обяд, богат на въглехидрати, може да ви изтощи. Вместо това яжте салата, включваща риба – сьомга или риба тон.

Яжте: пълнозърнести храни, овесени ядки, ябълки, грозде, ягоди, стафиди, зеленчуци на пара, спанак, домати, круши, моркови, царевица, ядки.

Не яжте: алкохол, газирани напитки, храни, съдържащи мая, рафинирана захар.

Скорпион

Скорпионите имат силно развита интуиция, любопитни са и безстрашни. Те могат да ядат всичко, а това може да се окаже проблемно за теглото им. Добавете ленено семе към овесените си ядки за закуска. Супите с броколи и зеле могат да ви предпазят от рак на дебелото черво. Черното грозде чисти черния дроб и бъбреците, а боровинките са полезни за панкреаса.

Яжте: плодове, банани, храни, богати на фибри, череши, кокосов орех, зеленчуци на пара, зелени салати, праз, карфиол, лук, репички, домати, аспержи, краставици, цвекло, боб, леща, бадеми.

Не яжте: мазни храни, храни, съдържащи мая, сол, рафинирана захар.

Стрелец

Стрелецът е енергичен, любопитен, жаден за знания. Но като огнен знак има опасност да „прегори“. За да се предпазите от адреналиново изтощение, започвайте деня си с лъжица спирулина или чаша прясно изцеден портокалов сок, вместо с кафе. Минимизирайте риска от артрит, като избягвате домати, картофи, патладжан.

Яжте: Пълнозърнести храни, зърнени закуски, круши, ябълки, портокали, ягоди, кореноплоди, лук, маслини, смокини, чесън.

Не яжте: сладкиши, рафинирана захар, алкохол.

Козирог

Козирозите са практични, реалисти и много амбициозни. Полезни за тях са богатите на калций храни (ябълки, артишок, смокини), които са полезни за костната им система. Сардините и сьомгата предпазват от артрит и ревматизъм, а бананите помагат при болки в коленете и гърба. Суперхраните като алфалфа ще подобрят настроението ви.

Яжте: ориз, плодови салати и сокове, алфалфа, портокали, лимони, зеле, царевица, картофи, кълнове, супи, чайове, фъстъци, смокини, ленено семе.

Не яжте: тежки и калорични храни, пикантни храни, шоколад.

Водолей

Водолеят е хуманист, филантроп и визионер. Той иска да превърне света в едно по-добро място. За него най-добри са местно произведените храни. Яжте неща, които да стабилизират нервната ви система. Протеините са много важни, особено за закуска. Добавете и резен авокадо, за да нормализирате кръвната захар.

Яжте: ябълки, портокали, круши, зеленчуци на пара, зеле, целина. Моркови, царевица, домати, броколи, ядки, фурми, люти чушки, чесън, джинджифил, протеинови блокчета.

Не яжте: кафе, храни, съдържащи мая, рафинирана захар.

Риби

Рибите са духовни и чувствителни, но са склонни да се носят по течението. Може да са податливи на простуди и дихателни проблеми заради слаба имунна система. Яжте много броколи, моркови и червени боровинки. Добавете ленено семе към зърнената си закуска, за да намалите риска от алергии. Чесънът е чудесно противовъзпалително средство. Вместо алкохол, пийте вода с лимонов сок, която ще прочисти тялото ви от токсините.

Яжте: зърнени храни, ориз, овес, череши, ябълки, грозде, портокали, лимони, праскови, сливи, зеленчуци на пара, спанак, лук, водорасли, боб, фурми.

Не яжте: кафе, алкохол, мазни храни, храни, съдържащи мая, аспержи, сол, рафинирана захар.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Зодии


Реклама

Твърде много хора купуват неща с пари, които не притежават, за да впечатлят хора, които дори не познават.

Цицерони

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама