Какво ни пречи да сме щастливи според ЗОДИЯТА


Какво ни пречи да сме щастливи според ЗОДИЯТА
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Според психолозите щастието е вътре, във всеки от нас. Важното тук е да се научим да го съобразяваме. За съжаление, всички хора имат определени черти или навици от характера, поради които невинаги е възможно да се чувстват истински щастливи.

Нека видим какво пречи на представителите на различни зодии да бъдат щастливи.

Овен

Основната характеристика на Овен, която му пречи да бъде щастлив, е невъзможността да приеме поражение. Овенът се стреми винаги и във всичко да води. Вместо да се наслаждава на настоящето, той изразходва енергията си, опитвайки се да заобиколи потенциалните конкуренти възможно най-бързо.

Телец

Представителят на зодия Телец е непоправим прагматик. Той посвещава по-голямата част от времето си за намиране на допълнителни източници на доходи. От една страна, подобно преследване на целите е похвално. От друга страна, Телецът няма абсолютно никакво време, за да живее просто.

Близнаци

За да могат Близнаците да се чувстват щастливи, се нуждаят от тихо обкръжение. Самотата кара Близнака да изпада в паника и униние, но пък и прекалената шумотевица не е по вкуса им. За мнозина представители на зодия Близнаци, липсата на щастие, често е в резултат липса на мир и възможност да останат насаме с мислите си.

Рак

Самосъмнението и страхът от промяна, често стават основните причини Ракът да не се чувства щастлив. Ако има смелостта да направи всичко, за което мечтае, Ракът може да се превърне в истински щастлив и пълноценен човек.

Лъв

За красивият и всеобщ любимец Лъв щастието се свързва и с прословутата фраза „какво ще си помислят хората?“. Ако Лъвът мисли по-малко за това как да направи впечатление на околните и се загрижи повече за живота си, ще да има много повече щастие.

Дева

Безкрайният стремеж към съвършенство просто не оставя у Девата възможност да диша пълноценно. Докато другите прекарват времето си пълноценно и светло, Девата обмисля, какво още да направи, за да бъде живота й по-удобен и подреден.

Везни

Най-често Везните са възпрепятствани да бъдат щастливи от вечното си желание да угодят на останалите и невъзможността да защитят своята гледна точка. Важно е Везните да са добри в очите на околните. Това дали ще е добро за тях, не е толкова от значение за тях.

Скорпион

Професионален разузнавач Скорпион отделя твърде много време и усилия, за да разбере онези неща, които по принцип нямат смисъл. Представителят на този зодиакален знак е толкова подозрителен, че дори да има възможност да бъде щастлив, със сигурност ще пропусне възможността, в резултат на болната си амбиция.

Стрелец

Любознателният и прекалено независим Стрелец вярва, че в живота му няма нищо, с което не би могъл да се справи. Поради тази черта на характера, често се вкопчва в няколко неща наведнъж. Опитва се да успее в едното и в другото начинание. Ако спре за миг да цели два заека с един куршум, ще има повече щастие в живота му.

Козирог

Прословутата повишена ефективност на Козирога е основният плюс и минус за щастието му. От една страна, упоритата работа помага на Козирога да постигне определени височини и да направи цяло състояние. От друга страна, той просто няма свободно време, за да живее щастлив социален живот.

Водолей

Зависимостта от общуването и новите преживявания са две основни точки, които пречат на Водолея да се чувства истински щастлив. Новите познанства и постоянната смяна на пейзажа са част от нещата, от които се нуждае типичният Водолей. Самотата и монотонността не му дават възможност да се наслаждава на живота.

Риба

Представителите на зодия Риби са възпрепятствани да бъдат щастливи, заради своята податливост. Всичко, което им се случва в живота, преминава дълбоко в тях. Всеки незначителен проблем, всеки наклон поглед в тяхната посока винаги им дава повод да се потопят в мислите си и да забравят за реалния живот за известно време. И притесненията по този повод често не оставят на Рибите възможност да се насладят напълно на живота си.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Зодии


Реклама

Животът е дръзко приключение или нищо.

Хелън Келър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама