Какво означава символът на всеки зодиакален знак


Какво означава символът на всеки зодиакален знак
Снимка: iStock/Guliver

Всеки зодиакален знак има свой символ. Но знаете ли какво означава? Ето скритият смисъл на всеки зодиакален знак

Овен

Символът на първия зодиакален знак представлява образ на овенски рога. Според друго тълкувание този знак се свързва с взрива от сътворението на света, защото това е първият знак в зодиака.   

Телец

Символът на Телец също прилича на глава на бик, но всъщност представя два противоположни принципа – на Луната, като душата на енергията, развитие на женското и Слънцето, което символизира духа. Като цяло, кръгът представлява цикълът на живота.

5 ВАЖНИ НЕЩА, КОИТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ЗА ВСЯКА ЗОДИЯ

Близнаци

Символът на Близнаци представлява двете "аз" в един човек, които са заедно, но и разделени. Този символ е материалното и духовното в едно, хаосът и балансът, двойствеността като цяло. Този знак може да се тълкува и като врата към нещо ново и различно, поради което Близнаците се смятат, че имат усет към свръхестественото.

Рак

Символът на Рак представя две шестици или две рачешки щипки. Този знак се тълкува като Ин и Ян, а двата кръга символизират Луната и Слънцето, това е символът на баланса, хармонията и равновесието.

Лъв

Смята се, че символът на зодия Лъв идва от гръцката буква ламбда Λ λ, с която започва думата лъв на гръцки. От друга страна, знакът прилича на глава на лъв с буйна грива. Кръгът символизира Слънцето, което ръководи действията на представителите на тази зодия.

Дева

Това е единствената женска зодия в зодиака. Символът ѝ наподобява буквата "м", което се свързва с майка, девица (maiden), с невинността и женствената същност.

Везни

Знакът на Везните символизира справедливостта, баланса, хармонията. От друга страна, знакът представя вечните колебания на везните и стремежът им да постигнат единение и равновесие.

Скорпион

Символът на Скорпиона прилича на този на Дева, наподобява буква "м". Тук буквата се свързва с думата mortal (смъртоносен), но има и добавена навън опашка на скорпион със стрела. Всичко това показва наличието на опасност, а стрелката символизира упоритостта на Скорпиона и мъжкото начало.

КОИ СА ТОТЕМНИТЕ ЖИВОТНИ НА ВСЯКА ЗОДИЯ

Стрелец

Както предполага името на зодиакалния знак, символът прилича на стрела, т.е. това е прогрес, искреност и откритост. Стрелата сочи нагоре, което показва, че Стрелците трудно могат да бъдат свалени на земята и обикновено се реят в техния свят в облаците.

Козирог

Този символ показва рогата на коза и опашката на риба, съчетание от морското и земното, равновесието, но и дисбаланса между тях. Всичко това представя двойнствената природа на представителите на този зодиакален знак.

Водолей

Самото име на този знак представя и символа му: две зигзагообразни линии, наподобяващи морски вълни. От една страна представят наелектризирани линии, които говорят са страстите, които бушуват в тази зодия, но от друга страна, двете линии се свързват с баланс и равновесие.

Риби

Този знак представя две риби, които се свързани, но се движат в противоположни посоки. Това символизира двойнствената им природа на реалисти и мечтатели, на действащи и мислещи. От друга страна, зачертаните линии, символизират края на един цикъл, тъй като това е последната зодия от зодиака.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Зодии


Реклама

Истината е, че всички ще те нараняват; просто трябва да намериш онзи, за който си струва да страдаш.

Боб Марли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама