Какво точно представляват асцендентите?


Какво точно представляват асцендентите?
Снимка: Pexels

Ако знаете часа, когато сте се родили, може с точност да се изчисли вашия асцендент.

Асцендентът белязва съдбата ни по-силно от зодиакалния знак

Асцендентът е така нареченият изгряващ знак, който се намира на източния хоризонт в момента на нашето раждане. Той е различен от зодиакалния ни знак, но често показва по-вярно личностните ни качества. Тъй като Земята се върти, асцендентът се променя средно на два часа. Ето защо трябва да знаем точния час на раждане, за да определим своя изгряващ знак. Ако не разполагаме с тази информация, няма как да разберем кой е асцендентът, който определя съдбата ни.

Често асцендентът се омаловажава. Въпреки това, той е изключително важен, тъй като всичко останало в хороскопа се проявява чрез него. Индийските астролози винаги са считали, че точната позиция на асцендента в зодиака държи ключа към въплъщението.

Асцендентът определя:

Личността, която представяме пред света

Физическото тяло като цяло и външния му вид

Общото здравословно състояние и благополучие

Основното отношение към живота

Начинът, по който посрещаме ударите на съдбата

Аз-ът и чувството за идентичност

Способност да поддържа физическия живот

Интересно е да отбележим, че зодиакалният ни знак определя по-видимите ни положителни и отрицателни качества, докато асцендентът разкрива скритите ни и достъпни на малцина черти. Често те са видими само за най-близките ни хора, тъй като те ни познават и най-добре.

Асцендентът е известен като маската на личността. Ако някога сте били озадачени от това как другите ви описват, това вероятно се дължи на асцендента, който вие не познавате. Това е начинът да се видите чрез другите – входна врата към самите вас.

Изгряващият знак се свързва с първото впечатление, което оставяме при среща с непознати. Той разкрива отношението ни към живота, кариерата, семейството. Асцендентът има дори по-силно влияние върху живота ни от зодиакалния знак, който обаче е много по-популярен. Сега обяснявате ли си защо понякога изненадвате с постъпките си дори самите себе си и всеки ден откривате по нещо за характера си? Този процес няма да спре, докато не се запознаете с изгряващия си знак детайлно.

Асцендентът определя външния вид и индивидуалността. Може да повлияе дори на физическите ни характеристики – на телосложението, маниерите, поведението, социалния живот. Така например, иначе кроткият и търпелив Телец може да се окаже истински Лъв и да прояви качества, които по принцип не са характерни за зодията му. Често тези качества се развиват и опознават с времето. Тяхното осъзнаване е първата стъпка към рационалното им използване на усъвършенстване на личността.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Зодии


Реклама

В живота няма такова нещо като рано или късно... Всичко се случва точно когато трябва.

"Любов", Елиф

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама