Това са трите най-комплексирани зодии


Това са трите най-комплексирани зодии
Снимка: iStock/Guliver

Всички ние сме обект на различни комплекси по един или друг начин: това може да бъде  зависимост от нечие друго мнение, комплекс за малоценност, срамежливост, страх от критика. И какво ли още не. Представителите на няколко зодиакални знака може да се каже, че са най-комплексирани и трябва да разберат, че не е нужно винаги да търсят мнението на другите, а да се научат да се харесват такива, каквито са.

Дева

При представителите на този знак се появяват комплекси заради  желанието им за съвършенство. Те перфектно виждат недостатъците си, така че са склонни към груба самокритика, започват да се обвиняват и за най-малките недостатъци, известни само на тях. Но реализацията на тяхното несъвършенство не позволява на Девите да се отърват от установените комплекси. Те страдат заради външен вид, професионални качества, поведение. Постоянното им вътрешно напрежение се превръща в нещо отрицателно и ги кара да се чувстват подтиснати. Поради постоянното самонаблюдение и анализ, шансовете да направят живота си по-добър често им се изплъзват.

ТОВА СА НАЙ-АРОГАНТНИТЕ ЗОДИИ

Рак

Чувствителните и емоционални Раци са един от най-сложните зодиакални знаци, способни да се притесняват за най-незначителни неща. Нервната им система е нестабилна, те постоянно маневрират между две крайности: от дълбока депресия до оптимизъм. Раците имат спешна нужда от разбиране, привързаност и защита. Това поражда психологическа зависимост от майката, без която сякаш не могат да живеят дори когато пораснат.

Раците болезнено възприемат всяка критика и са изключително зависими от мнението на другите. Хората от този знак непременно намират причина за безпокойство: някои се притесняват за недостатъците на външния си вид, други страдат поради финансова нестабилност, трети са загрижени за кариерата си. Раците са нерешителни, много е трудно за тях да предприемат първата стъпка, като често се затварят в черупката си. Сложността им ги лишава от вътрешната им свобода, възпрепятства личния им растеж, не им позволява да останат в обществото и да се харесват на другите.

Риби

Природата на Рибите е противоречива и макар че са много нежни и мили, те непрекъснато страдат от някакъв комплекс. Те са по-склонни да се притесняват повече за някакви въображаемите опасности, които на практика не съществуват. Всичките им страхове са само в главата им и това им носи неприятности. Фалшивите тревоги превръщат живота на Рибите в истинско мъчение. Те се страхуват да станат различни: дори собствените си добродетели (красота, доброта, ум) може да възприемат като недостатък. Рибите изключително много се нуждаят от защита и присъствието на човек наблизо, способен да им даде увереност. За тях чуждото мнение сякаш е по-важно от това, което самите те имат за себе си.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Зодии


Реклама

Защото в крайна сметка човек се познава по това как обича. Не друго, а любовта определя нашата същност.

Уилям Кофин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама