Вижте каква зодия сте според астрологията на маите


Вижте каква зодия сте според астрологията на маите
Снимка: iStock/Guliver

Маите си имат своя астрология. Според календара, който те използват, астрологическите знаци са 19. И те символизират важни аспекти от културата им: времето, ягуарът, четирите посоки и астрономията.

Дори и да не вярвате в астрологията, какво пък. Любопитно е.

Ch’en (2 януари – 21 януари) Значения: Черна буря, Черно небе, Луна, Запад, Едно цвете

Родените под знака Ch’en обичат нощта. Те се чувстват най-силни в часовете след залез и преди изгрев. За да се развият напълно, трябва да се заобиколят с тиха енергия по това време. Родените под този знак имат естествен афинитет към лунните енергии. Добре е да носят Лунен камък, за да увеличат връзката си с лунните енергии. Тяхната основна посока е Запад, затова когато медитират трябва да са обърнати на запад.

Yax (22 януари – 10 февруари) Значение: Венера, Зелена буря, Юг, Две цветя

Родените като Yax се разбират добре с хората от същия знак. Тяхната планета е Венера, те са нежни и любящи по природа. Развиват своите миролюбиви способности и постигат хармония с хората около тях. Да си миротворец по душа е чудесен дар в тези смутни времена. Тяхната основна посока е Юг.

Sac (11 февруари – 2 март) Значение: Бяла буря, Три цветя, Жаба, Север

Родените под знака Sac харесват дневните часове. Най-доброто време за тях е рано сутрин. Отделят време за размисъл рано сутрин, защото това е времето, в което съзнанието е най-отворено. Основната посока на родените под този знак е Север. Жабата е животното, което им дава сила. Смисълът на жабата е нейната адаптивност и лесно нагаждане към промяната. Жабите могат да правят бързи и лесни подскоци от един етап на съзнанието към друг. Те посрещат много лесно промените настъпващи в живота им. Всъщност промяната е тяхната сила.

Keh (3 март – 22 март) Значение: Червена буря, Дървета, Елен, Изток

Хората Keh обичат природата и естествения баланс. Те могат да помогнат да се възстанови естественият баланс на Земята, като дават личен пример. Притежават енергията на огъня и червеното е много мощен цвят за тях. Ако прегърнат тази мощна сила те ще дадат път на огнената си природа. Медитирайки сред природата, ще развият своите естествени сили. Тяхната главна посока е Изток, а животното с което се оприличават е Елен.

Mak (23 март – 11 април) Значение: Затворен, Прикрит, Бога на номер 3

Този астрологически знак е най-слабо разтълкуван. Поради това хората родени под този знак също остават загадка. Справят се най-добре, когато не се разкриват напълно пред другите. Думите, които ги описват, също се асоциират с нещо скрито. Могат да разкрият много житейски тайни, ако прекарват повече време, далече от другите. Тяхното число е 3, което се асоциира с божественост, баланс и завършеност.

K’ank’in (12 април – 1 май) Значение: Земя, Куче, Жълто, Подземен свят, Жълто Слънце

Това са хората на земята и слънцето. Имат афинитет както към планетата под краката им, така и към мощните енергии на слънцето. Ако медитират на слънчева светлина ще натрупат повече мъдрост. Добре е също да медитират в пещера или поне да посетят пещера, за да се насладят на спокойствието в утробата на майката Земя. Животното, с което се асоциират, е кучето и то жълтото куче. Кучетата са известни най-вече със своята лоялност, но имат и невероятна вътрешна защита.

Muwan (2 май – 21 май) Значение: Бухал, Птица стон, Бога на облаците и дъжда, Огън

Родените под този знак имат афинитет към огъня и водата. Зареждат се с много енергия, особено по време на гръмотевични бури, когато огъня и водата се съчетават. Техният животински тотем е Бухалът, известен сред Маите с наименованието Птица стон. Бухалът има силно зрение и може да види истината, прикрита от многото лъжи.

Pax (22 май – 12 юни) Значение: Сеитба, Пума, Барабан, Стрела, Пара

Родените под този знак се асоциират с ягуара, а това е животното, заемало важно място в културата на Маите. Те олицетворяват лидерството. Тяхната сила е в това да водят останалите хора. Те са праволинейни като стрелата, стабилни и силни като барабана. Основният им елемент е парата, която олицетворява земя, огън и вода. Комбинирайки тези три елемента в живота си, ще постигнат голям успех.

Kayab (11 юни – 30 юни) Значение: Костенурка, Луна, Богиня, Един Бог

Родените под този знак притежават естествен афинитет към Луната и духовните усилия. Те търсят по-дълбок смисъл в ежедневните събития. Животното, с което се асоциират, е костенурката. Костенурките са преносители на древната мъдрост.

Kumk’u (1 юли – 20 юли) Значение: Зърно, Крокодил, Бога на дъжда и растенията, Тъмнина, Двама господари

Родените под този знак имат дуалистичен характер. Те виждат ясно „двете страни на монетата” и черпят мъдрост от това. Асоциират се с крокодила, който оцелява благодарение на своето търпение. Крокодилите са едни от влечугите оцелели след Мезозойския период, когато повечето влечуги и динозаври са изчезнали. Тези хора трудно приемат промените, въпреки че те се случват навсякъде около тях, без да ги засягат.

Wayeb (21 юли – 25 юли) Значение: Петте нещастни дни, Богът на Земята, Липсващите дни, Спектър

Родените под този знак са един вид изключение от астрологическите знаци на Маите. Периодът на този знак е само 5 дни, за разлика от 20-те дни, които имат всички останали знаци. През тези 5 дни Маите знаели, че естественият баланс в природата е засегнат. Въпреки това родените под този знак не се асоциират с липса на късмет. Вярва се, че те имат силна връзка с други светове, различни от физическия свят в който живеем. Имат по-развити екстра сензорни възприятия.

Pop (26 юли – 14 август) Значение: Ягуар, Лидер, Вожд, Мека Земя

Родените под този знак са естествени лидери. Ягуарът и Вождът са ярки символи на властта в древната култура на Маите. Тези хора дават посока и визия на околните, като същевременно остават чувствителни към собствените си нужди. Те винаги са в челните редици.

Wo (15 август – 3 септември) Значение: Черно небе, Черен ягуар, Черна буря, Жаба

Родените под този знак имат много общи черти с Che’n и Sak. Връзката им с Che’n е това, че черпят най-много мъдрост, когато навън е тъмно, а със Sak е животното, което ги олицетворява – жабата. Жабата лесно преминава от едно ниво на съзнание към друго. Тези хора са мистични и търсят навсякъде скритата мъдрост.

Sip (4 септември – 23 септември) Значение: Червено небе, Червен съюз, Червена буря, Елен

Родените Sip имат силна връзка с огъня и въздуха. Еленът е тяхното животно. Еленът е символ на грациозност и дълбока връзка с гората. Тези хора трябва да развият енергиите свързани с благородство и благодат, за да имат повече успех в живота. Техния основен цвят е червеното.

Sotz (24 септември – 13 октомври) Значение: Прилеп, Риба, Началото на зимата, Два мъха

Тези хора се свързват едновременно с прилепа и рибата. Едното животно се движи свободно във въздуха, а другото – във водата. Поради това техните елементи са въздух и вода. Прилепът се асоциира с Майката Земя. Той всеки ден се връща в утробата на Земята (пещерата), за да си почине. Прилепите са много чувствителни същества и силите, които се свързват с тях са интуиция, чувствителност и способността да се вижда отвъд илюзията. Рибата олицетворява подсъзнанието и дълбочината. Хората, родени под този знак, имат по-силна интуиция от останалите.

Sec (14 октомври – 2 ноември) Значение: Земя и Небе

Родените под този знак са дълбоко свързани с два елемента – Земя и Небе (вятър, въздух). Тези хора за запленени от небето и се интересуват от всичко, което се намира там. Въздухът е елементът на психичните енергии, а Земята е елементът на практичността. Комбинацията между тях дава възможност да се открива най-ефективното решение за всяка ситуация.

Xul (3 ноември – 22 ноември) Значения: Куче със слънчева опашка, Бог на кучетата, Дни на птиците

Родените под този знак са тясно свързани с кучето. Кучето е много важно животно в културата на Маите. Смята се, че то помага на хората да преминат в следващия си живот, след като приключат с този. В резултат на това хората родени под този знак са лоялни, силни и всеотдайни. Имат силна връзка с отвъдния свят и могат да помогнат на околните да се освободят от страха от смъртта.

Yaxk’in (23 ноември – 12 декември) Значение: Ново Слънце, Богът Слънце, Червени облаци, Зелено

Родените под този знак имат връзка с Бога на Слънцето „Ah Kin”. Той осигурява защита срещу болестите, сушата и тъмнината. Характерно за тези хора е, че са природни лечители, независимо дали става въпрос за реално лечение или просто за успокояващи думи. Но имат един основен недостатък – нерешителността. „Ah Kin” е бил известен с това, че носи съмнения и нерешителност. Затова трябва да се научат да бъдат малко по-упорити.

Mol (13 декември – 1 януари) Значение: Вода, Събиране на облаци, Свързване, Ягуар

Хората Mol са дълбоко свързани с елемента вода. Смята се, че те предизвикват дъждовете. Поради това черпят голяма сила от водата и дъждовете. Животното, с което се асоциират е ягуарът, който според традициите на Маите олицетворява тайнствеността на шаманите и силата на лидерите. Често тези хора се превръщат в духовни водачи.

Източник: myvelikoturnovo.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Зодии


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама