15 от най-успешните български партньорства


15 от най-успешните български партньорства
Снимка: Книгомания

Според народопсихологията българите често сме определяни като индивидуалисти и трудно вписващи се например в по-голяма група с обща цел. Книгата "1+1=1" от Веселина Паскова обаче опровергава това твърдение, като ни показва 15 от най-успешните партньорства. Сред включените двойки ще срещнете спортисти, художници, музиканти, бизнесмени, актьори, журналисти, като общото между тях е не само постигнатият успех, а и балансът, "напасването" на две силни и харизматични личности.

Сред тях са Мария Гроздева и Валери Григоров, Бойка Велкова и Теодосий Спасов, Памела Никълсън и Васко Василев, Десислава Стоянова и Александър Кадиев, Иван Несторов-Амебата и Димитър Ковачев-Фънки.

Този своеобразен сборник от истории за успеха не само представя различни биографии, а разглежда редица важни теми – като доверието, компромиса, любовта, свободата, егото, които преминават като лайтмотив в историите. Всеки партньор от тандемите разказва своята житейска гледна точка какво е трябвало да преодолее и каква е неговата "формула" за постигането на единност. Много от заглавията в книгата са находчиви метафори на "тандем" – "контрапункти" създават музика, "два баса на една струна", "съвършената комбинация", "братя по оръжие", "едно е повече от две", "отборът"…

За читателите остава задачата да четат "между редовете" и да си "вземат" толкова "единици" мъдрост от чуждите послания, колкото им е нужен за постигането на личен успех.

Веселина Паскова е завършила българска филология в СУ "Св. Климент Охридски". Била е програмен редактор в Националния дворец на културата – София. Съставител е на три сборника "Зелени разкази", в които са събрани творбите на съвременни български писатели на екологични теми. Заедно с Орлин Горанов е съавтор на автобиографичната му книга "Да започнем отначало". Автор и сценарист е на публицистични телевизионни предавания и документални филми за БНТ, има дългогодишен опит като специалист в маркетинга и рекламата. Обича да работи в екип и е убедена, че това е начинът да се постигне успех във всяко начинание.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Животът е възмутителен, когато мислиш за него, и прекрасен, когато го живееш.

Карол Корд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама