Арестуваха певицата Лилана и брат ѝ SkilleR


Арестуваха певицата Лилана и брат ѝ SkilleR
Снимка: Facebook

Певицата Лилана (Лиляна Деянова) е задържана при операция на Спецпрокуратурата и МВР в София, съобщи Нова телевизия. Предполага се, че арестът ѝ е свързан с делото срещу Васил Божков.

Освен Лилана, при операцията са задържани и други лица. Сред тях е и брат ѝ SkilleR (Александър Деянов), който е един от най-добрите бийтбоксъри в България. Колко от тях са задържани за разпити и на колко от тях ще бъдат повдигнати обвинения - до момента от прокуратурата не уточняват.

От прокуратурата потвърждават, че Деянова е задържана с полицейска мярка за 24 часа по разследване за злоупотреба с европейски средства и данъчни престъпления и добавят, че подробности ще бъдат оповестени идната седмица.

Обиските са започнали вчера следобед в офисите на столична IT компания, в която Деянова е съдружник, каза пред bTV адвокатът ѝ Николай Хаджигенов. Става ясно, че в ареста е и другият съдружник във фирмата.

През последните години Лилана се появява в публичното пространство като технологичен предприемач, а нейната компания изработи приложението на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) за информация в реално време за катастрофи и ремонти. Деянова e в съвета на директорите на кompaнията "Телетол", която беше обявена като национален доставчик на електронни винетки. След това обаче "Телетол" не получи разрешение да ги продава и затова заведе дело срещу АПИ.

Лиляна Деянова е и основател на стартъп компанията "Нованор" ООД, която разработва транспортни продукти и е работила по проекти на Пътната агенция като приложението Lima за информация за трафика и проблеми по пътищата. Освено това приложението за подаване на сигнали към общините за нередности, Civi, също е нейно.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Ние не можем да променим никого. Можем само да го обичаме.

"Аз преди теб"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама