Ники Илиев проговори за болестта си (снимка)

  • Ники Илиев проговори за болестта си (снимка)
    Дата: Снимки: Facebook
Дата: 14.08.2019 Снимки: Facebook
Iwoman.bg

Ники Илиев трогна потребителите на Facebook, като написа вдъхновяващ пост относно болестта си. Режисьорът и актьор страда от витилиго, хронично кожно заболяване, проявяващо се при по-малко от 1% от човешкото население.

Симптомите се изразяват в появата на светли петна по кожата, като болестта се провокира обикновено от емоционални фактори или физически и химически травми върху кожата при хора, предразположени към развитието му.

"За всички с витилиго. То просто дава още един цвят на характера ти. Нищо повече. Качеството на живота ти се определя от качеството на мислите ти", написа Илиев и сподели снимка, на която показва различната пигментация по кожата на ръката и лицето си.

Думите на режисьора предизвикаха много положителни коментари в социалната мрежа, а някои хора дори разказаха за своя опит със заболяването. Споделяме някои от тях без редакция: "Поста ти ми подейства доста стимулиращо за самочувствието, предвид сходната картина и по моите ръце и лице", "И аз съм така от години. А Вие сте страхотен и това не може да ви попречи", "Аз съм с витилиго от повече от 35 години. С годините все повече се разпространява и вече съм като далматинче :-). Когато бях по-млада, се притеснявах, признавам, мъчех се да го скрия. Но от доста години вече си ходя такава, каквато съм", "Аз също имам много отдавна и не ме притеснява въобще. Може би затова и хората около нас не го забелязват! Защото и ние не го забелязваме".

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.