4 хитри приложения на хартията за печене у дома (ВИДЕО)


4 хитри приложения на хартията за печене у дома (ВИДЕО)
Снимка: iStock/Guliver

Вероятно имате ролка восъчна хартия, прибрана в кухненско чекмедже – и въпреки че по предназначение трябва да се използва за готвене, често е удобна за задачи като разточване на тесто, пресяване на брашно, съхраняване на остатъци. Но функционалността на восъчната хартия далеч надхвърля типичните ѝ кухненски цели.

1. Чисти и полира кранове

Направете своя кухненски кран искрящ, като го почистите и полирате с восъчна хартия. Фината абразивност на восъчната хартия не само отстранява грозните следи, но също така оставя защитен слой, който отблъсква бъдещи петна.

Вижте още: Защо винаги трябва да солите водата за паста

2. За чекмеджета и рафтове

Използването на восъчна хартия за подреждане на вашите чекмеджета, особено в кухнята и банята, ги предпазва от петна и всичко друго, което пада на дъното, правейки много по-лесно избърсването и почистването. Можете също да я използвате в чекмеджетата за зеленчуци на хладилника си и да предотвратите образуването на петна.

3. Защитава сребърните прибори

Ако имате истински сребърни прибори, знаете, че те са податливи на потъмняване, което се случва, когато среброто се окислява, но използването на восъчна хартия за съхранение на скъпоценните ви сребърни прибори може да помогне. Ако поставите лист восъчна хартия върху вашите сребърни прибори, преди да ги приберете, това ще помогне за предотвратяване на потъмняване, тъй като восъчното покритие помага да се забави процеса на окисляване.

4. Защитава дрехите по време на гладене

Восъчната хартия може да предпази деликатните дрехи от топлината на ютията. Ако поставите лист восъчна хартия между ютията и деликатните тъкани, за да предотвратите залепване, това ще действа като защитна бариера.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Животът е дръзко приключение или нищо.

Хелън Келър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама