Защо винаги трябва да солите водата за паста


Защо винаги трябва да солите водата за паста
Снимка: iStock/Guliver

Ако сте израснали, готвейки заедно с вашата баба, тогава може би вече знаете тайната на идеалната паста, а именно, че водата винаги трябва да е „солена като морето“. И да, наистина това е ключът към приготвянето на страхотна паста.

Защо солим водата за паста?

Осоляването на водата е първата и може би най-важната стъпка към страхотната паста. Ако някога сте пропускали тази стъпка, може би сте забелязали, че крайното ястие не е било идеално.

Научно казано, има само една основателна причина да осолявате водата за паста - тя подправя равномерно отвътре навън самото тестено изделие. В кулинарното училище обучаващите се готвачи се учат да подправят ястието си малко по малко от първата стъпка - само така могат да се изградят постепенни, по-сложни вкусове.

Вижте още: Брашно тип 500, 750 и 1150: Каква е разликата между тях?

Колко сол?

Повечето експерти препоръчват една голяма супена лъжица сол на килограм суха паста. Опитайте водата, след като солта се разтвори - трябва да има солен вкус, но не и твърде солено.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

За жената красотата е по-важна от ума, защото на мъжа му е по-лесно да гледа, отколкото да мисли.

Марлене Дитрих

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама