С тази натурална смес ще се отървете от досадните насекоми вкъщи


С тази натурална смес ще се отървете от досадните насекоми вкъщи
Снимка: iStock

Справянето с досадните насекоми, нахлули в дома ви, може да бъде трудно. Вместо да прибягвате до агресивни химикали и спрейове, защо не опитате естествено решение, което е не само ефективно, но и безопасно за вас и вашето семейство? Като използвате силата на оцета и карамфила, можете да създадете натурална смес, която ще ви помогне да държите тези досадни насекоми настрана.

Ето защо оцетът и карамфилът работят толкова ефективно:

Оцет

Оцетът е известен със силната си миризма и кисела основа. Това го прави отлично средство срещу насекоми като мухи, комари, мравки и паяци. Освен това нарушава миризливите пътеки, които мравките използват за навигация, което предотвратява влизането в дома ви.

Вижте още: 8 невероятни употреби на оцета в градината

Карамфил

Карамфилът е ароматна подправка с остра миризма, която насекомите намират за неприятна. Силният аромат на карамфила действа като естествен репелент. Той е особено ефективен срещу мухи, молци и комари.

Как да си направите домашен репелент от оцет и карамфил:

Имате нужда от:

2 чаени чаши оцет

20 пъпки карамфил

бутилка с пулверизатор

Начин на приготвяне:

Изсипете оцета в чист съд или купа. Добавете пъпките карамфил, като се уверите, че са напълно потопени. Покрийте съда и го оставете да престои от 24 до 48 часа. Това позволява на оцета да абсорбира аромата и свойствата на карамфила. След тези часове, прецедете сместа и изсипете в бутилка с пулверизатор.

Как да използвате тази домашна смес:

Срещу мухи и комари

Напръскайте със сместа около прозорците, вратите и други входни точки, за да възпрете мухите и комарите да влязат в дома ви.

Нанесете сместа върху места, където тези насекоми са склонни да се събират, като кухненски плотове, зони за хранене или места за сядане на открито.

Вижте още: 7 причини комарите да ни хапят по-често от другите

Срещу мравките

Напръскайте местата, където често се срещат мравки - первази на прозорци, первази или пукнатини в стените.

Срещу молци

Напръскайте със сместа в килерите, местата за съхранение и чекмеджетата, за да отблъснете молците и да им попречите да повредят дрехите ви.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Не е чудо да имаш сто приятеля. Чудо е да имаш един, който да е на твоя страна, когато стотици са против теб.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама