Тези трикове за почистване ще ви улеснят живота


Тези трикове за почистване ще ви улеснят живота
Снимка: iStock

Много хора смятат почистването за доста неприятен процес, защото може да отнеме часове. Ето защо някои хора са измислили различни трикове, за да го направят едновременно лесно и ефективно.

Как без усилие да премахнете дебел слой мазнина от тиган

Изглежда, че няма нищо по-уморително от премахването на мазнина от тиган. Но ако поставите таблетка за съдомиялна машина в тигана, залеете я с вряща вода и я оставите за 30 минути, можете да спестите много енергия. След това изсипете мръсната вода в мивката и избършете тигана с гъба под течаща вода. Останалата мръсотия ще се отлепи за няколко секунди, оставяйки тигана хубав и чист.

Вижте още: 5 супер идеи за какво да използвате черупките от шамфъстък (ВИДЕО)

Как да накарате стъклените чаши да блестят

Ако водата в къщата ви е твърда, дори чистите чаши могат да изглеждат мръсни. Можете да премахнете мътните отлагания, като накиснете чашите в бял оцет за няколко минути. Запушете канала на мивката, пуснете топлата вода и налейте оцет. Ако чашите не са напълно потопени в разтвора, можете да ги обърнете една по една. След това ги изплакнете с топла вода и веднага избършете с микрофибърна кърпа.

Как да накарате мивка от алпака да заблести отново

Стените на кухненската мивка от алпака често са покрити с малки драскотини и неприятни остатъци. За да направите мивката си отново блестяща без усилие, просто вземете мека микрофибърна кърпа и нанесете тънък слой бебешко олио върху чиста повърхност. Тази процедура може да се извършва веднъж на всеки 2 седмици.

Как да премахнете мръсотията от вратата на фурната

Ако нямате препарат за отстраняване на петна от мазнина, използвайте таблетка за съдомиялна машина. Изсипете топла вода в купа и потопете таблетката в нея за няколко секунди. Използвайте нежни кръгови движения, за да преминете върху мазните зони. Не забравяйте да навлажнявате таблетката от време на време, за да се плъзга по-лесно. След това избършете повърхността с кърпа или хартиени кърпи, за да отстраните мръсотията.

Как да премахнете мръсотията от труднодостъпни места

Труднодостъпните места са истинско затруднение за тези, които искат домът им да е идеално чист. Но дори и най-тесните празнини могат да бъдат почистени, ако увиете тъпата страна на ножа с хартиена или платнена салфетка. Можете също така да напръскате малко почистващ препарат.

Вижте още: Супер полезни трикове с тиксо (ВИДЕО)

Как да използвате ролка за мъх за експресно почистване

Ролка за мъх може не само да почисти дрехите, но и бързо да премахне праха. Особено удобно е да почиствате игрови конзоли, високоговорители или телевизор с него, без да оставяте следи. Освен това ролката за мъх ще ви помогне да почистите труднодостъпни места, като например чекмеджетата на масата.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Независимо дали приемат, или отказват, жените изпитват еднакво удоволствие от това, че са искани.

Овидий

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама