Груби грешки при използването на съдомиялна машина


Груби грешки при използването на съдомиялна машина
Снимка: iStock/Guliver

Съдомиялната е пръв помощник на всяка домакиня, няма спор в това. Особено когато имате голямо семейство и след всяко хранене се натрупват купчини със съдове и прибори за миене.

Понякога, обаче, допускаме грешки в използването на тази машина. Ето и кои са най-честите:

Не използвате правилната температура

Има вероятност някои съдомиялни, които са свързани само към тръбата за топла вода, да не почистват правилно. Всъщност проблемът тук е ниската температура на водата, която не е достатъчна за правилното изчистване на съдовете. Затова, ако искате да сте сигурни, че всичко ще бъде чисто, уверете се, че водата ви се нагрява достатъчно.  Тя трябва да е над 50 градуса.

Не почиствате гумените уплътнения

Никога не забравяйте, че именно гумените уплътнения събират много бактерии от мръсните чинии в миялната, защото микробите обичат влажните места. За да избегнете проблеми със съдомиялната е хубаво да ги почиствате редовно със стара четка за зъби и сапунена вода през няколко месеца.

НЯКОИ НЕСТАНДАРТНИ ПРИЛОЖЕНИЯ НА МАСЛОТО

Не използвате препарат за изплакване

Има проблем със съдовете? Те излизат мокри и не са добре измити? Това може да е така, защото не използвате препарат за изплакване. Той ще намали напрежението на водата и ще предотврати образуването на капки и петна. Също така помага на съдовете да изсъхнат бързо.

Не използвате правилните таблетки за съдомиялна

Проучете много добре какви видове таблетки се предлагат на пазара и изберете най-добрите за вашата съдомиялна. Прочетете инструкциите, за да поставите таблетките в правилното място, за да си свършат работата.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Човек се дави не защото е скочил, а защото е останал под водата.

Паулу Коелю

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама