Груби грешки при използването на съдомиялна машина


Груби грешки при използването на съдомиялна машина
Снимка: iStock/Guliver

Съдомиялната е пръв помощник на всяка домакиня, няма спор в това. Особено когато имате голямо семейство и след всяко хранене се натрупват купчини със съдове и прибори за миене.

Понякога, обаче, допускаме грешки в използването на тази машина. Ето и кои са най-честите:

Не използвате правилната температура

Има вероятност някои съдомиялни, които са свързани само към тръбата за топла вода, да не почистват правилно. Всъщност проблемът тук е ниската температура на водата, която не е достатъчна за правилното изчистване на съдовете. Затова, ако искате да сте сигурни, че всичко ще бъде чисто, уверете се, че водата ви се нагрява достатъчно.  Тя трябва да е над 50 градуса.

Не почиствате гумените уплътнения

Никога не забравяйте, че именно гумените уплътнения събират много бактерии от мръсните чинии в миялната, защото микробите обичат влажните места. За да избегнете проблеми със съдомиялната е хубаво да ги почиствате редовно със стара четка за зъби и сапунена вода през няколко месеца.

НЯКОИ НЕСТАНДАРТНИ ПРИЛОЖЕНИЯ НА МАСЛОТО

Не използвате препарат за изплакване

Има проблем със съдовете? Те излизат мокри и не са добре измити? Това може да е така, защото не използвате препарат за изплакване. Той ще намали напрежението на водата и ще предотврати образуването на капки и петна. Също така помага на съдовете да изсъхнат бързо.

Не използвате правилните таблетки за съдомиялна

Проучете много добре какви видове таблетки се предлагат на пазара и изберете най-добрите за вашата съдомиялна. Прочетете инструкциите, за да поставите таблетките в правилното място, за да си свършат работата.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама