10 приложения на верото, за които дори не подозирате


10 приложения на верото, за които дори не подозирате
Снимка: iStock

Знаете ли, че течността, която използваме за миене на съдове, може да се използва и за други цели? Запознайте се с останалите 10 приложения на верото, за които дори не подозирате.

1. Унищожаване на плевелите

Верото замества напълно токсичните хербициди. Смесете 1 с. л. от него с 1 чаша сол и 4,5 литра оцет. Изсипете сместа в бутилка с пулверизатор и с нея третирайте плевелите.
Внимание: течността не трябва да попада върху цветя и градински растения!

2. Приготвяне на студен компрес

Напълнете найлонов плик с веро и го запечатайте. След това го сложете във фризера. За разлика от водата, верото не замръзва при ниски температури, а придобива консистенцията на гел, който задържа студа за по-дълго време.

3. За определяне точното място, на което се спукала гумата

Това приложение на верото със сигурност ще се хареса на шофьорите и велосипедистите. Използвайте разтворения във вода препарат, за да откриете мястото, на което се е спукала гумата. След като я напръскате с разтвора върху мястото с пукнатината ще се появят мехурчета.

4. За избавяне от досадните мухи

Ако досадните насекоми нахлуят в дома ви, опитайте да се отървете от тях с помощта на следния метод. Напълнете половината от висока чаша с бял ябълков оцет, добавете 6-8 капки течност за миене на съдове и допълнете с топла вода, докато на повърхността се образува гъста пяна. Оставете капана на място, където се натрупват мухите и изчакайте.

5. Защита на очилата от замъгляване

Нанесете няколко капки течност за миене на съдове върху кърпа и избършете старателно очилата си. След като разтворът засъхне напълно, отстранете остатъците с чиста кърпа и полирайте стъклото до блясък.

НАРОДНИ СРЕДСТВА, КОИТО ЩЕ ВИ ИЗБАВЯТ ОТ КОМАРИ

6. Смазване пантите на вратите

Нанесете малко количество веро върху пантите на скърцащата врата, след това я отворете и затворете няколко пъти.

7. Грижа за домашните растения

Разтворете две чаени лъжички веро в чаша топла вода и с този разтвор напръскайте стайните растения. Това лечение е най-ефективно при листни въшки, белокрилки и кърлежи.

8. Почистване и отпушване на тоалетната чиния

Излейте половин чаша веро в тоалетната чиния и изчакайте 10-15 минути. Ако това не помогне, добавете няколко литра вряща вода.

9. Отстраняване на мазни петна

Верото премахва мазни петна не само от чиниите и съдовете за готвене, но и от килимите, завесите и дрехите.

Използвайте течност за миене на съдове без избелващи съставки, след като предварително я тествате върху незабележима площ.

10. Разтвор за сапунени мехурчета

Смесете 100 грама течност за миене на съдове с 2-3 чаени лъжички глицерин (може да се замени с царевичен сироп). Разредете сместа в четири литра вода. С този разтвор ще заместите напълно готовите разтвори за сапунени мехурчета, които децата обичат толкова много.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Знаете ли защо понякога сме разочаровани? Защото вярваме , че другите са готови да направят за нас това, което ние бяхме направили за тях.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама