Народни средства, които ще ви избавят от комари


Народни средства, които ще ви избавят от комари
Снимка: iStock/Guliver

Комарите са голяма напаст, особено през лятото. Ако искате да се предпазите от тях, единият начин е да си купите репелент. Но ние ще ви представим няколко народни средства, които са също толкова ефективни.

Етерични масла

За да победите естествената миризма на тялото, която привлича комарите, можете да използвате етерични масла. Подходящи са карамфил, анасон, портокал, кедър, лавандула, чаено дърво, мента и евкалипт. Нужно е да смесите 7-8 капки етерично масло с крем, който използвате, и да нанесете върху кожата. Преди употреба, не забравяйте да проверите дали случайно не сте алергични към някое от маслата.

Хвойна

Ако сте някъде на палатка, или ако имате двор в къщата, може да запалите огън и да сложите вътре няколко шишарки и хвойна. Действието им е изключително ефикасно срещу досадните насекоми и бързо ги прогонват надалеч.

Лимон и евкалипт

Мнозина смятат, че комбинацията от лимон и евкалипт е най-ефективното средство срещу комари. Смесете 10 мл масло от евкалипт с малко лимонов сок. Нанесете на откритите зони по тялото и бъдете сигурни, че комарите няма да ви докоснат.

НАРОДНИ ПОВЕРИЯ, СВЪРЗАНИ Е ЧЕРНА КОТКА

Чесън

Чесънът е много ефективно средство, но не много приятно. Вземете 5-6 скилидки чесън, намачкайте ги, сварете ги в малко вода, около 5-6 минути. Излейте чесновата вода в бутилка с пулверизатор за пръскане и третирайте палатката.

Лавандула

Лавандулата също се смята за доста ефикасно средство, когато става въпрос за комари. Напълнете бутилка с вода. Добавете 30 капки етерично масло от лавандула и разклатете добре. Нанасяйте върху кожата на всеки час.

Алкохолен разтвор

Миризмата на алкохол определено не е любима на комарите, така че можете да си направите репелент от него. Напълнете около ¾ от бутилка с алкохол, добавете 50 капки етерично масло (лавандула, евкалипт или друго) и долейте с вода. Разклатете добре преди употреба.

Босилек и пелин

Ако не искате да мажете тялото си с нищо, тогава имаме друго предложение за вас. Вземете клонка босилек или пелин и я дръжте около себе си. Комарите ще се отблъснат от тези миризми.

Мехлем от черен пипер

Изсипете в буркан 6 капки масло от черен пипер, котешка мента и лавандула. Смесете с вашия хидратиращ крем в съотношение 1: 2. Нанесете първо много малко от мехлема, за да проверите дали не сте алергични. Ако всичко е наред, използвайте с удоволствие.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Облечени от глава до пети в любов. И това е единствената марка, която никога не излиза от мода.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама