Алиша Кийс и мъжът ѝ откриват изложба с експонати от личната си колекция


Алиша Кийс и мъжът ѝ откриват изложба с експонати от личната си колекция
Снимка: Getty Images

Певицата Алиша Кийс и съпругът ѝ Суиз Бийтс представят изложба с експонати от личната си колекция в Бруклинския музей в Ню Йорк. Изложбата, откриваща се днес, е посветена на творчеството на афроамерикански артисти, съобщи АФП.

Експозицията е под надслов Giants ("Гиганти") заради размера на някои творби, но и заради факта, че "ние сме стъпили върху раменете на титани", казва във видеозапис носителката на 16 награди "Грами" Алиша Кийс.

Авторите на творбите

Сред произведенията има такива на художника Жан-Мишел Баския (1960-1988), фотографите Малик Сидибе (1936-2016) и Гордън Паркс (1912-2006).

Изложбата обръща внимание и на живите артисти като Кехинде Уайли и Ейми Шерълд, познати предимно с портретите на Барак и Мишел Обама в Националната портретна галерия във Вашингтон. Техните живописни платна променят историята на западното изкуство, включвайки афроамерикански персонажи.

Вижте още: 6 звездни двойки и техните съвети за силна връзка

В изложбата са включени и платна на Малеко Мокгоси, известен с монументалната си фреска Bread, Butter and Power ("Хляб, масло и сила"), фотографии на Куаме Братуайте (1938-2023) и Джамел Шабаз, запечатал с обектива си хип-хоп атмосферата на Ню Йорк.

Кой е Суиз Бийтс

Суиз Бийтс e диджей и продуцент, роден в Бронкс. Бийтс става известен още преди да навърши 20 години, давайки тласък на кариерата на рапъра Ди Ем Екс. По това време той започва да събира художествени творби и днес е познат като пионер в откриването на чернокожи артисти, чиито произведения гонят високи цени през последните години. Бийтс е и член на административния съвет на Бруклинския музей.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Човек се дави не защото е скочил, а защото е останал под водата.

Паулу Коелю

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама