Домашен детоксикиращ скраб за скалп


Домашен детоксикиращ скраб за скалп
Снимка: iStock

Точно както ексфолирате кожата си, за да премахнете мъртвите клетки и да отпушите порите, трябва да ексфолирате скалпа, за да отпушите космените фоликули, да премахнете пърхота и мъртвите кожни клетки. Ексфолиантите за скалп са толкова модерни в момента и действат наистина добре, затова ви предлагаме да си направите домашен.

Ползи:

Розова (хималайска) сол

Солта отстранява мъртвите кожни клетки и пърхота, отпушва космените фоликули, което улеснява естествения растеж на косата. Подобрява проникването на другите съставки, използвани в тази рецепта. Подобрява циркулацията на скалпа.

Вижте още: Tова е жената с най-дълга коса в света (ВИДЕО)

Мента

Детоксикира скалпа и има леки ексфолиращи свойства. Отпушва космените фоликули и постепенно прави косата по-гъста, по-дълга и по-блестяща.

Кокосово масло 

Подхранва скалпа и косата и намалява накъдрянето. Намалява косопада и укрепва косата.

Имате нужда от:

хималайска розова сол - 1/2 чаша

достатъчно топло кокосово масло

масло от мента – 10+ капки

Вижте още: 5 супер прически според формата на носа ви (СНИМКИ)

Инструкции:

В купа смесете морската сол и достатъчно топло кокосово масло, докато получите паста. Добавете етеричното масло от мента. Оставете да кисне от 30 минути до 1 час преди употреба. За да използвате, внимателно изтъркайте върху влажния скалп за минута и продължете с любимия си шампоан. Използвайте този скраб веднъж на всеки 2 седмици.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Човек се дави не защото е скочил, а защото е останал под водата.

Паулу Коелю

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама