Каква е разликата между слънцезащитен крем за деца и възрастни


Каква е разликата между слънцезащитен крем за деца и възрастни
Снимка: iStock/Guliver

Слънцезащитният крем е задължителен, но наистина ли трябва да имате отделен слънцезащитен крем за деца? Оказва се, че абсолютно не е необходимо да купувате отделни адаптирани продукти за различните членове на семейството. Всъщност всеки може да се купи бебешка версия за лична употреба.

Има ли разлика между слънцезащитен крем за деца и възрастни?

Краткият отговор е „Не“. Въпреки че много „детски“ слънцезащитни продукти обикновено са на минерална основа, защото е по-малко вероятно да предизвикат дразнене.

Вижте още: „Зелени“ бюти продукти или с „чист състав“: Каква е разликата?

Каква е разликата между физически и химически слънцезащитен крем?

Най-голямата разлика между химическия и физическия (известен още като минерален) слънцезащитен крем е в това как той седи върху кожата ви – химическият абсорбира, докато физическият седи отгоре. И двете имат своите плюсове и минуси, но като изключим чувствителността на кожата или предпочитанията към съставките, обикновено се свежда до това какво харесвате. За деца обаче често се препоръчват физически/минерални слънцезащитни продукти.

Разбира се, най-добрата форма на защита за вашето мъниче е ограничаването на времето му на слънце, особено в пиковите часове. Според Американската академия по педиатрия бебета под шест месеца трябва да се държат далеч от слънцето изцяло, а по-големите деца трябва да ограничат прякото излагане на слънце между 10:00 и 16:00 часа.

Какво може да се случи, ако дете използва химически слънцезащитен крем?

Кожата им може да се раздразни. Децата имат по-тънка, по-абсорбираща кожа, поради което повечето педиатри препоръчват физическа формула (която стои върху кожата, за да отблъсква UV лъчите) вместо химическа (която се абсорбира в кожата), за да бъде защитата максимално безопасна.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Най-красивият грим за една жена е страстта.

Ив Сен Лоран

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама