So Kate на Christian Louboutin: Иконичните обувки, вдъхновени от Кейт Мос (СНИМКА)


So Kate на Christian Louboutin: Иконичните обувки, вдъхновени от Кейт Мос (СНИМКА)
Снимка: Getty Images

Когато става въпрос за дизайнерски обувки, малко имена предизвикват толкова очарование и желание, колкото Christian Louboutin. Известни със своята изящна изработка и характерни червени подметки, творенията на Louboutin се превърнаха в синоним на лукс и висша мода. Днес ви отвеждаме на пътешествие из еволюцията на неговите емблематични обувки – So Kate.

Може би не е изненадващо, че този емблематичен чифт изглежда толкова добре: обувката е създадена за и кръстена на един от най-известните модели на планетата - Кейт Мос!

В продължение на много години любимата обувка на Кейт била класическият черен модел Pigalle на Louboutin, който дебютира през 2004 г. През 2011 дизайнерът проектирал за Кейт сватбени обувки, променяйки любимите ѝ Pigalle, като удължил върховете на пръстите, затворил частта на петите и направил самите обувки тънки.

Вижте още: Fendi Baguette: Една от най-емблематичните чанти в света (СНИМКИ)

Откъде идва класическата червена подметка?

Първоначално първият чифт бил боядисан с наситен нюанс на червен лак за нокти през 90-те години на миналия век, докато асистентката на Лубутен внимателно лакирала ноктите си. Дизайнерът усетил, че нещо от неговия дизайн липсва, грабнал шишенцето ѝ с лак и боядисал подметката на обувката. И така – изисканият и вечен смел ток се вижда на всеки червен килим и до днес.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Животът е възмутителен, когато мислиш за него, и прекрасен, когато го живееш.

Карол Корд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама