3 трика, с които ще влезете бързо във форма, ако сте минали 30 години


3 трика, с които ще влезете бързо във форма, ако сте минали 30 години
Снимка: iStock/Guliver

Костната маса и хормоните на растежа достигат пик през 20-те ви години, но това не означава, че ще спаднат драстично след 30.

Вижте още: 5 златни съвета да остане как да останете активни на открито през зимата

Ако ви се струва, че вече не сте във форма, това не е непременно свързано с възрастта, но и с факта, че сте в период от живота, в който може би вече нямате време или енергия да се грижите за тялото си. Време е да се върнете към себе си и да направите малки промени, които не само ще ви помогнат да изглеждате по-добре, но и ще възстановят вашето благосъстояние. Не е нужно да е сложно и дори не е нужно да ходите на фитнес – но имате нужда от активен начин на живот.

Днес ви представяме 3 трика, с които ще подобрите метаболизма и ще върнете мускулната си маса:

1. Избягвайте излишната сол и кофеин

И двете могат да допринесат за загуба на костна маса, казва Таня Закерброт, основател на диетата F-faktor. Тя препоръчва ограничаване на натрия до 1300 милиграма на ден и кофеина до 200 до 300 милиграма, за да се намали този риск.

2. "Формирайте" мускулите си

Повечето жени са изправени пред загуба на мускулна маса, особено по време на перименопауза или менопауза. Мускулната маса е важна за поддържане на костната плътност и предотвратяване на остеопороза, но и за по-ефективно изгаряне на мазнини. Оптималната мускулна маса ви помага да изгаряте мазнини дори докато спите. 

Не се притеснявайте, жените не могат да изградят мускули толкова лесно, колкото мъжете, така че има малък шанс да придобиете този „мъжествен“ вид. Наблегнете на повече протеини и упражнения с вдигане на тежести.

Вижте още: Това е най-бързата жена покорила Антарктида със ски

Говорейки за протеини, наистина би ви помогнало да се погрижите за дневния прием на оптимално количество, за да придобиете тонизиран вид и да поддържате мускулна маса.

3. Старт - под всякаква форма

Типът упражнение, което изгражда мускулите най-бързо, е тренировката с тежести. Можете да започнете с дъмбели от 1,5-2 кг и след това да увеличавате тежестта, докато напредвате. Друг вид упражнения, известни със своите тонизиращи мускули ефекти, е пилатес.

Ако просто не можете да се придържате към никаква тренировъчна програма в момента, много е важно да си създадете „активни навици“ като ходене повече, изкачване на стълби, танци, игра с вашето малко дете или домашен любимец. Опитайте се да правите от 8 000 до 10 000 стъпки на ден и ще видите как тялото ви става по-мускулесто.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Жените наистина управляват света. Още не са го осъзнали. Когато го осъзнаят, ние всички ще сме в голяма беда.

Доктор Леон

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама