5 златни съвета да остане как да останете активни на открито през зимата


5 златни съвета да остане как да останете активни на открито през зимата
Снимка: Istock

Зимата е в разгара си, а ниските температури за мнозина означават спиране на всякакви дейности на открито. Има обаче и такива, които са готови да спортуват въпреки студеното време.

Вижте още: Това е най-бързата жена, прекосила Антарктида със ски

Професорът по ортопедична хирургия, д-р Алексис Колвин, споделя 5 златни съвета как да останете активни на открито през зимния сезон.

1. Облечете се подходящо

Зимният спортен екип помага на тялото да се адаптира към промените в телесната температура, когато то започне да се загрява, регулира влагата, докато се потите, и разбира се, предпазва от вятър, сняг, дъжд и студ. Д-р Колвин съветва трениращите на открито да са с термо чорапи и ръкавици, тъй като тези части на тялото са първите, които губят топлина.

2. Оценявайте внимателно метеорологичните условия

Ако страдате от астма, трябва да бъдете особено внимателни при дейности на открито, когато температурите са изключително ниски, предупреждава д-р Колвин. Като цяло би било разумно да сте на закрито, а когато излизате,  покривайте носа и устата си с шал.

3. Загрявката трябва да е на закрито

Д-р Колвин съветва да направите 10-15 минути динамична загрявка на закрито, за да подготвите правилно тялото си за екстремни условия. Най-добре би било да правите упражнения, които активират големи мускулни групи и ускоряват пулса. Това могат да бъдат прости упражнения като правене на кръгове с ръце, повдигане на коленете с постепенно ускорение и подскачане.

Вижте още: Ето с каква тренировка Дженифър Анистън поддържа перфектната си фигура

4. Правете дълги разходки

Ако нямате мотивация да спортувате изцяло на открито, дългите разходки могат да бъдат чудесна алтернатива. И, разбира се, винаги можете да се насладите на ски, кънки и шейни, които са полезен и забавен спорт.

5. Изберете подходящи обувки

Най-важното е да изберете обувки с подходящи грайфери, за да предотвратите евентуални наранявания поради подхлъзване на лед. Също така е важно обувките ви да са топли и удобни.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Най-красива е една жена, когато е изморена от смях!

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама