Учени: Ефективни ли са тренировките само през уикенда?


Учени: Ефективни ли са тренировките само през уикенда?
Снимка: Istock

Имаме добри новини за вас, трениращите през уикенда. Новото изследване показва, че хората, които тренират само през уикенда, имат нива на телесни мазнини, подобни на тези, които ходят на фитнес през седмицата, ако спортуват поне 150 минути.

Вижте още: 3-те упражнения, които поддържат Дженифър Анистън във форма (ВИДЕО)

Проучването, публикувано в списанието Obesity, разглежда коремните мазнини и общите телесни мазнини. Китайски учени измерват нивата на телесните мазнини на 9700 участници на възраст от 20 до 59 години, както и индекса на телесна маса и обиколката на талията на доброволците.

Те събират данни от 2011 до 2018 г. и след това групират участниците като неактивни, активни през уикендите и редовно активни. Трениращите през уикенда и редовно активните участници са имали по-малко долни коремни и общи телесни мазнини в сравнение с неактивната група.

Това е поредното доказателство, че не е важно кога спортуваме, а само да го правим винаги, когато имаме възможност. Всяка дейност има благоприятен ефект върху здравето.

Вижте още: Тренирай със страст: 6 от най-добрите фитнес центрове в София

Може да е понеделник, сряда и петък, не е задължително да е събота и неделя. Но ако нямате време през седмицата, преместете се през уикенда“, казва изследователят д-р Питър Т. Кацмарзик за Verywell.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Истината е, че всички ще те нараняват; просто трябва да намериш онзи, за който си струва да страдаш.

Боб Марли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама