Понякога любовта няма да изглежда така, както сте си мислили


Понякога любовта няма да изглежда така, както сте си мислили
Снимка: iStock

Това е вашето напомняне, че любовта няма винаги да изглежда така, както си мислите, че трябва. Понякога това ще са фойерверките, които винаги са ви обещавали, или приказките, които сте чели като дете, но друг път може да се изненадате да осъзнаете колко различно е усещането.

Защото понякога любовта е снежна полунощ, когато светът е утихнал. Когато всичко вътре във вас се чувства толкова неподвижно, че можете да чуете как сърцето ви тупти през всеки сантиметър от вас. Това е усещането за тежко палто около раменете ви, което ви предпазва от жилото на студения въздух; това е усещане за мир, когато всичко около вас се чувства твърде хаотично. Дори докато треперите, не можете да не гледате как падат снежинките, хипнотизирани от красотата на всичко това.

Вижте още: Когато мъж ви харесва, винаги казва тези неща

Понякога любовта е любимото ви плюшено животно - меко, познато, носено от годините, но някак си винаги също толкова красиво, колкото първия ден, когато го открихте. Това е първото нещо, към което посягате, когато имате нужда от утеха, когато сте имали лош ден и знаете, че само една прегръдка е достатъчна, за да се почувствате по-добре. Дълбоко в себе си винаги знаете, че можете да намерите хиляди други плюшени животни, но нито едно от тях няма да ви накара да се почувствате по същия начин.

Понякога любовта е библиотечна книга. Ако обърнете голямо внимание, може да успеете да откриете следи от читателите, които са я харесали първи – маркировките с молив, подчертаващи думи, които никога не са могли да бъдат изтрити – но това само ще ви накара да оцените историята повече. Може да прекарате часове, изгубени сред страниците, без да искате нищо повече, за да препрочитате всяко изречение.

Понякога любовта са онези първи моменти, когато самолетът излита - несигурно е и е малко неудобно, но също така е пълно с обещания и приключения. Понякога дори няма да сте сигурни в каква посока сте се запътили, дори когато знаете къде възнамерявате да кацнете. Това е да имате вяра, че все пак ще стигнете до там.

Така че, ако любовта не изглежда по начина, по който някога сте мислили, че трябва, не се притеснявайте - не трябва винаги да изглежда по същия начин. Не е универсален. Всяка любов има своя собствена форма и можете да се опитате да я сравните с другите, но това няма да ви помогне. Защото в края на деня има само една константа и тя е следната: Любовта е човекът, при когото искате да се връщате всеки ден. Този, който ви кара да се чувствате най-много себе си. Този, който не ви кара да се чувствате така, сякаш трябва да бъде по определен начин, защото те също осъзнават, че любовта може да изглежда различно с вас, но това не я прави по-малко истинска. Това не го прави по-малко прекрасен.

Любовта е къщата, която можете да украсите заедно и никой друг не може да ви казва какво да закачите по стените или къде да поставите обувките си. Защото в края на деня любовта е у дома.

Вижте още: Ако той наистина ви желае, ще ви преследва

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама