4 начина как да видите любимия си така, както той вижда себе си


4 начина как да видите любимия си така, както той вижда себе си
Снимка: iStock

В сложния свят на взаимоотношенията е твърде лесно да се влюбите в идеята за някого, а не в самия човек. Често изграждаме образ на нашия партньор в съзнанието си, образ, оформен от собствените ни желания, очаквания и фантазии. Но тази идеализирана версия на нашия любим човек не е истинска любов - това е фасада, която може да доведе до недоразумения и разочарование. Оказва се, че истинската любов се състои в това да виждаме партньорите си така, както те виждат себе си.

Какво означава да виждате някого така, както той вижда себе си

Да виждате някого така, както той се вижда, означава да погледнете отвъд предубежденията, които сме изградили за него, и наистина да разберете неговата индивидуалност. Това означава да признаете, че вашата представа за него не съществува – той е уникална личност със собствени мисли, чувства и преживявания.

Следващите 4 съвета ще ви помогнат да виждате половинката си така, както той вижда себе си.

1. Слушайте го и го разбирайте

Първата стъпка към това да видите любимия човек така, както той вижда себе си, е да го изслушате и разберете. Проведете открити, честни разговори за неговите ценности, мечти, страсти и всичко, което го определя. Когато слушате активно, вие преодолявате пропастта между вашето възприятие и тяхната реалност.

Вижте още: 8 неща за любовта, които трябва да научите възможно най-скоро

2. Попитайте партньора си как най-добре можете да го подкрепите

Статия в New York Times споделя прозрение на учителката Хедър Стела, която предлага един въпрос, който може да ви помогне да разберете от какво се нуждае вашият партньор, когато има труден момент – "Искаш ли да ти бъде помогнато, да бъдеш прегърнат или чут?". Това ви позволява да излезете извън собствените си очаквания и да бъдете отворени да чуете и видите това, което те вярват, че наистина ще помогне.

3. Приемете неговите недостатъци

Никой не е перфектен и това ни прави уникални. Приемете недостатъците на партньора си, разбирайки, че несъвършенствата са част от красотата на това да си човек. Важно е обаче да се прави разлика между приемането на слабостите и толерирането на обидно поведение. Границите са от решаващо значение във всяка връзка.

Вижте още: 6 стандарта, които жените трябва да следват в любовта

4. Бъдете безсрамно горди с него

Празнувайте постиженията на партньора си и го подкрепяйте, когато се спъне. Бъдете най-голямата му подкрепа и довереник. Когато се гордеете безсрамно с партньора си, вие потвърждавате неговата стойност и значение в живота ви. Вашата гордост отразява вашата любов и приемане на начина, по който те виждат себе си.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Разбери какво обичаш и го следвай, без значение какво ще ти струва.

Анджелина Джоли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама