Истинската любов е избор


Истинската любов е избор
Снимка: iStock/Guliver

Всеки един избор, който правим, независимо за какво става въпрос, има възможност да бъде направен от състояние на любов.

Любовта е много лично пътуване за всеки от нас и способността ни да изберем любовта ще се основава на това колко дълбоко и силно може да обичаме себе си. Самолюбието винаги е избор, който ще определи дали сме готови да бъдем в истински взаимоотношения и с другите.

Всяко решение, което вземем, ни дава шанс да изберем любовта. Ако избираме любов, ние избираме най-високата форма на здравословен избор, който ни е на разположение. Решенията могат да бъдат като бърз огън и колкото повече практикуваме да избираме любовта, толкова по-редовно, лесно и естество ще стане за нас. A всичко това ще има смисъл.

Осъзнаваме обаче, че за някои обгръщането на ума около тази концепция може да отнеме малко практика и ще има съпротива срещу валидността и истината, която споделяме. Това само по себе си е опция за избор на любов. Някои ще твърдят, че не можете да изберете любовта, че всъщност тя ни избира. Но всъщност тя само ни намира. Да обичаме решаваме ние, това е наш избор.

Любовта е пътешествие, изпълнено с много препятствия, които не са наша вина, но ще се случат, докато живеем този живот, който ни е даден. Всеки иска да му е лесно, да има вечно щастие и късмет в живота. Но всъщност всичко трябва да бъде спечелено. Без битка няма победа.

Разберете едно - истинската любов е избор. Вие избирате да обичате някого, независимо какво се случва. Това е решение, което вземате всеки ден, всяка минута, всяка секунда... И трябва да полагате вътрешни усилия, за да подхранвате любовта. И това е единственото нещо, което ни създава проблеми.

Трябва да се отървем от идеята, че любовта е нещо, което ни се случва. Това е нещо, което правим осъзнато. Любовта е обвързване, действие, избор. Най-красивото в любовта е да знаеш, че си избран от човека, когото си избрал.

Истинска любов - зряла, здрава и трайна, е нещо, което можете да имате само ако я изберете.

Истината е, че любовта може да бъде болезнена. Тя изисква жертви. И тя не винаги ще бъде лесна. Но това е най-красивото нещо, което можете да имате в този свят.

И най-щастливите и успешни двойки - тези, които са заедно дълго време, всички имат едно общо нещо. Те имат безусловния ангажимент да продължат любовта, като избират и обичат някого, дори ако той е несъвършен.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама