Ако искате щастлива връзка, трябва да се откажете от тези 8 неща


Ако искате щастлива връзка, трябва да се откажете от тези 8 неща
Снимка: iStock

Изграждането на здрави взаимоотношения изисква работа и ангажираност. Но именно те могат да ни научат как да бъдем по-добри хора и да направят всичко, което преживяваме в живота, много по-красиво. Може невинаги да е лесно, но ако направите някои промени, това може да се отрази както краткосрочно, така и дългосрочно на връзката ви.

Ето 8 неща, от които да се откажете, за да направите романтичните си отношения по-силни. Може дори да забележите, че някои от тях могат да помогнат за укрепване на връзките с вашите приятели и семейство.

1. От необходимостта винаги да сте прави

Никой не е перфектен. По същия начин никой не е прав през цялото време. Въпреки това е важно да разберете разликата между състезателния характер и постоянната нужда да бъдете прави. Когато става въпрос за промяна на лош навик, винаги можете да започнете с нещо малко. В началото може да ви е трудно, но в крайна сметка може да ви помогне да създадете по-дълбока, по-пълноценна връзка с половинката ви.

2. От технологичната зависимост

Ключовото тук е да разпознаете кога употребата се превръща в пристрастяване. Ако времето, което прекарвате на телефона си или в социалните мрежи, превишава времето, което общувате с любимия човек, е време за промяна. Технологиите ни позволяват да поддържаме връзка с тези, които обичаме, но никога не трябва да ни отдалечават от настоящето.

Вижте още: 6 неща, които двойките трябва да обсъдят преди брака

3. От сравняването

Често в живота правим сравнения. Те обаче могат да имат отрицателно въздействие върху връзката ни. Не сравнявайте партньора си с някой бивш или с някакъв "тип", към който може да се впише въз основа на неговите склонности или навици. Също така е важно да не сравнявате половинката си с този, който е бил, когато сте се запознали за първи път. Целта трябва да бъде да се учите и непрекъснато да се развивате, докато изграждате съвместен живот.

4. От силната критика

Въпреки че може би си мислите, че критиката може да доведе до положителна промяна, има по-полезни начини да изложите гледната си точка. Това е така, защото има голяма разлика между това да помогнете на някого да разбере/израсне и безсмислената критика.

Признайте, че една връзка изисква двама души. Трябва да работите като екип, за да се изграждате взаимно, като същевременно си помагате да разпознавате недостатъците или грешките си, но по конструктивен начин.

5. От самообвиненията

Случват се грешки, такъв е животът. Случват се нещастия, те също са част от живота. Независимо дали нещо е ваша собствена грешка, или грешка, която просто възприемате, самообвинението е нещо, от което е важно да се откажете, ако искате да изживеете една връзка в пълния ѝ потенциал.

Не забравяйте, че комуникацията трябва да бъде в основата на всяка връзка. Ако сте направили грешка или смятате, че сте виновни за нещо, споделете всички съмнения или притеснения на партньора и директно поговорете за проблема.

6. От телефони в леглото

Направете леглото място за добър сън, добри разговори и добър секс. Нека леглото бъде зона без телефон.

Вижте още: Бягайте от тези 5 типа мъже, защото ще провалят живота ви

7. От контрола

Животът е неочакван и ние имаме много малък контрол над нещата, които ни се случват. В една пълноценна връзка е важно да се приемате като равни и да не се стремите да контролирате половинката си. Ако сте маниаци на тема контрол и този съвет ви плаши, намерете утеха в идеята, че пускането и отказването от контрол може да освободи място за красиви неща отвъд най-смелите ви очаквания.

8. От строгия график

Въпреки че е важно да имате представа какво искате в живота и да се стремите да постигнете цели си, ако живеете според стриктна времева линия, може да добавите ненужен натиск към връзката си.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Когато целият свят мълчи, дори един глас става могъщ.

Малала Юсуфзай

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама