6 неща, които двойките трябва да обсъдят преди брака


6 неща, които двойките трябва да обсъдят преди брака
Снимка: iStock

Липсата на съвместимост и комуникация са 2 от най-честите причини хората да се развеждат. Двойките, които искат да сключат брак и да прекарат живота си заедно, определено трябва да изложат своите очаквания, преди да кажат заветното "Да". По този начин те ще бъдат подготвени, когато се сблъскат с някакви пречки като съпрузи.

Днес ви представяме 6 неща, които трябва да обсъдите с половинката си, преди да минете под венчилото:

1. "Как ще обединим финансите?"

Важно е да обсъдите как ще разпределите парите, които и двамата печелите, занапред. Може да решите всеки един от вас да има своя собствена спестовна сметка и отделно една семейна, в която и двамата да внасяте пари всеки месец. Трябва да се договори каква сума е необходимо да отделяте месечно, в зависимост от това колко големи са заплатите ви. Освен това трябва да обсъдите кога могат да се използват парите от вашата семейна сметка.

Вижте още: 5 правила, които трябва да следвате по време на първа среща


2. Имате ли дългове?

Истината за реалните дългове на партньора, ако има такива, ще помогне и на двамата да планирате предварително как да се справите с тях. Никой не би се радвал да се сдобие с кредита на партньора си, след като се омъжи. Всеки би се почувствал предаден, ако разбере за такова сериозно нещо след сватбата. Това може сериозно да развали доверието на партньора ви.

3. Деца

Не всеки, който иска да се ожени, иска да има деца. И дори и двамата съпрузи да искат да имат поколение, то много важно е дали имате обща визия за възпитанието на наследниците си.

Вижте още: 4 знака, че партньорът ви е изгубил интерес към вас

4. "Какво ще правиш, ако не можем да имаме деца?"

За някои хора раждането на деца е задължително. Така че, ако по някаква причина една двойка не може да има биологични наследници, те трябва да са обсъдили още преди брака този възможен вариант и до колко са съгласни например да осиновят или да продължат пътя си заедно, с ясната идея, че няма да имат дете.

5. "Какво е изневяра за теб?"

Може да мислим, че има универсално разбиране за това какво включва изневярата, но истината е, че този терминът означава различни неща за различните хора. Например, един човек може да мисли, че целуването е изневяра, докато друг може да смята, че приятелска срещата с бивш е неприемлива. Има и хора, които смятат, че флиртът е изневяра. Следователно двойката трябва да обсъди до къде стигат границите им в това отношение.

6. Какви са вашите мечти и бъдещи планове?

"Къде се виждате след 5 до 30 години?" - това може да звучи като въпрос за интервю, но стремежите на даден човек може да не съвпадат с представата на партньора му какво означава да си щастливо женен. Затова е важно ясно да изразите приоритети и желанията си за бъдещето още преди да сключите брак.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Не се бойче, че ще ви стъпчат - стъпканата трева се превръща в пътека.

Блага Димитрова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама