Прочети това, ако се чувстваш заседнала в кариерата си


Прочети това, ако се чувстваш заседнала в кариерата си
Снимка: iStock/Guliver

Чувството да си в „коловоз“ е проблем, с който много хора се сблъскват в кариерата си. Повишенията са ограничени, ако не и невъзможни, а работата не ви се струва вече вълнуваща. И макар да постигате добри резултати, все още ви преследва това досадно усещане за заседналост и безвремие.

5 НЕЩА, КОИТО СЕ СЛУЧВАТ, АКО СТЕ РАБОТОХОЛИК

Една от най-вероятните причини да не сте там, където искате да бъдете, е че ви липсва самоувереност. Сякаш сте отново в училище – искате да се слеете, да не вдигате ръка, да сте почти незабележими. Увереността е способността да влезете във всяка ситуация и да знаете, че можете да се справите, че имате умения и опит за да управлявате това, което ви се почви на пътя. Това не означава, че имате всички отговори, но означава, че имате възможност да ги намерите. За да прецените собствената си увереност, задайте си следните въпроси:

1. Вярвате ли на себе си? Спазвате ли обещанията, които си давате?

2. Емоционални ли сте на работа? Страх от неуспех, смущение, ярост?

3. Какво мислите за себе си?

Как отговаряте на тези три въпроса е показател за това колко сте уверени в собствените си възможности и колко силно вярвате, че наистина заслужавате това, което искате. Защо това е толкова трудно? Ние не се доверяваме на себе си. Не знаем как да управляваме ума си. Чувстваме се извън контрол над чувствата си, сякаш те ни връхлитат, а ние сме безсилни. Искаме да бъдем перфектни. Искаме да бъдем видени като компетентни и силни, но не искаме да сбъркаме.

Това, което трябва да направите, е да се осмелите да вдигнете ръка, да излезете от сивата зона на безопасната работна среда. Най-лошото, което ще се случи, е да бъдете отхвърлени. Но какво се случва, ако не направите нищо? Цената е много по-висока.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Кариера


Реклама

Ако не можеш да бъдеш добър пример, ще трябва да станеш ужасно предупреждение.

Катрин Еърд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама