5 неща, които се случват, ако сте работохолик


5 неща, които се случват, ако сте работохолик
Снимка: iStock/Guliver

Мнозина смятат работохолизма за добро качество, защото го асоциират с амбициозност и концентрация. Каквито и позитиви да крие той обаче, има и своите доста лоши страни. Ето кои са нещата, които се случват, когато работите твърде настървено и не давате на мозъка си възможност за почивка.

1. Не празнувате своите победи

Винаги забелязвате неуспехите си, но когато постигнете нещо специално, не отделяте време да го признаете. Вече сте преминали към следващата цел, за която да работите и да се притеснявате. Искате толкова много да имате добри резултати, но когато най-накрая ги видите, дори не можете да ги отпразнувате, защото чувствате, че не са достатъчни.

7 ПРОФЕСИИ, КОИТО СЕ ПОЯВИХА ЗАРАДИ КОРОНАВИРУСА

2. Бързо избухвате

Имате резки промени в настроението, защото не се грижите правилно за себе си. Не спирате да презаредите, да обърнете внимание на нещо, различно от професионалното ви развитие. Колкото повече изтласквате собствените си нужди на заден план, толкова по-често ще "прищраквате" и ще преживявате мини кризи.

3. Вашите приоритети се объркват

Може да сте толкова загрижени за работата си, че пренебрегвате други важни аспекти от живота си. Не е изключено да откажете вечер с приятели, вечеря със семейството си или романтична среща с партньора, защото нямате време да се забавлявате. Не бива да забравяте да направите място за любимите си хора в графика си.

4. Не се радвате на чуждите успехи

Трудно ви е да гледате как другите успяват, когато влагате повече старание от тях. Трудно ви е и да повярвате как хората се отпускат без грижи, когато ви е трудно да правите същото. Сравнявате себе си с всички, защото единственото нещо, за което мислите, е успехът. А такъв начин на мислене изтощава.

5. Започвате да вършите половинчати непа

В крайна сметка, вие сте просто хора. Няма как да се съсредоточите върху петдесет неща наведнъж. Ако бързате да свършите всичко в рамките на 24 часа, тогава ще можете да вложите цялата си енергия само в част от тях, а другите ще получат само половината от вашето внимание. Запомнете, че по-добре едно нещо, но свършено като хората.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Кариера


Реклама
Реклама

Старостта не е място за глезени момиченца.

Бети Дейвис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама