5 неща, които психически силните жени правят, за да преодолеят съмнението в себе си


5 неща, които психически силните жени правят, за да преодолеят съмнението в себе си
Снимка: iStock

"Това лоша идея ли е?"

"Способен ли съм да сторя това?"

"Дали съм направил грешен избор?"

Подлите малки съмнения в нас самите могат да се промъкнат в ежедневието ни по най-различни начини. Когато го направят, ни карат да се тревожим за определени ситуации и решения. И така, как можем да ги премахнем? Това изисква много умствена сила и няколко полезни трика.

Ето 5 неща, които психически силните жени правят, за да преодолеят неувереността в себе си.

1. Усещат страха и въпреки това го правят

Има известна книга за самопомощ, написана през 80-те години от психолога Сюзън Джефърс, озаглавена "Почувствайте страха и го направете така или иначе". В нея тя подчертава, че предприемането на действия е ключът към потушаването на нашите съмнения.

"Всеки път, когато срещнете нещо, което ви принуждава да "се справите", самочувствието ви се повишава значително. Научавате се да вярвате, че ще оцелеете, независимо какво се случва. И по този начин страховете ви намаляват неизмеримо."

Въпросът е, че когато откажем да вземем решение и да предприемем действие, винаги ще се чудим. Но не можем да чакаме, докато се почувстваме комфортно, за да действаме. Трябва да действаме въпреки страха си, за да го преодолеем.

Въпреки това, което хората могат да си помислят, психически силните жени не са успели да се отърват от страха си. Те просто не позволяват това да ги спре да предприемат всички важни действия. Това е истинска смелост и също така изграждаме устойчивост. Не е нужно да се чувстваме 100% сигурни, за да продължим напред. Трябва да приемем, че страхът е част от живота.

Вижте още: 18 неща за живота, които трябва да научите СЕГА!

2. Те пускат всичко навън

Има чувство на облекчение, което идва от изразяването на нашите негативни мисли и емоции. Вместо да ги държим заключени вътре, когато оставим страховете ни да видят бял свят, те са склонни да намаляват. Притесненията, които пазим в себе си, тлеят и стават коварни.

Ето защо намирането на здравословни начини да разбираме, обработваме и управляваме чувствата си е жизненоважно.

Нещата, които могат да ни помогнат да направим това, включват:

Водете дневник, за да споделяте и анализирате вашите мисли и чувства.

Назовавайте емоциите си (изследване е установило, че точното определяне на това, което чувствате, помага незабавно да намалите влиянието му над вас).

Намирайте физически начини за справяне със стреса - като упражнения, разтягане и съзнателно движение.

Споделяйте как се чувствате с другите.

3. Те търсят подкрепа

Казват, че споделеният проблем е преполовен проблем и има защо. Поради тази причина връзките, които култивираме в живота, могат да играят ключова роля за нашето психично здраве. Силните жени се обграждат с подкрепящи хора. Те се обръщат към тях, когато им се появят съмнения, за да получат уверението, от което се нуждаят.

Тези хора могат да предложат утвърждаване, както и комфорт. Могат да бъдат гласът на разума, който ни помага да си спомним най-добрите ни качества. Могат да ни донесат позитивизма и надеждата, които невинаги намираме в себе си, когато имаме труден ден. Не ни прави слаби да се облягаме на другите, заедно сме по-силни – психически силните жени знаят това.

4. Те са мили към себе си

Самосъстраданието е от решаващо значение, ако искаме да преодолеем съмнението в себе си. Защото трудната любов има своите граници. И истината е, че да се самоупреквате за всичките си възприемани грешки и слабости само ще ви държи в безизходица. Този вид негативно мислене ви парализира. Силните жени се насърчават. Те хранят ума си с положителни мисли и утвърждения. Те съзнателно си казват "Разбрах това". Това често означава да станете по-наясно с онзи вътрешен критик, който винаги се стреми да ви събори.

Вижте още: 5 древни мантри, които ще преобразят живота ви

5. Те помнят своите постижения

За съжаление, ние сме склонни към негативизъм. Можем бързо да направим най-лошите заключения и да забравим всички положителни неща. Ето защо, ако искаме да преодолеем неувереността в себе си, трябва да си припомним какво е било правилно. Поглеждането назад към вашите постижения, големи и малки, е чудесен начин да направите това. Изгражда самочувствие, когато си спомняме за успехите си в живота. Можем да превърнем това в ежедневна практика, като се питаме всяка вечер, преди да заспим: "Какви бяха моите победи днес?" Ключът е да имате разумни очаквания и да си позволите да се насладите на топлината на добре свършената работа, независимо колко малка е задачата.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

За жената красотата е по-важна от ума, защото на мъжа му е по-лесно да гледа, отколкото да мисли.

Марлене Дитрих

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама